20 / 05 / 2024

Koreli çelik üreticisi Posco paslanmaz çelik geliştirdi!

Koreli çelik üreticisi Posco paslanmaz çelik geliştirdi!

Koreli POSCO şirketinde düzenlenen basın toplantısında yapılan duyumda, paslanmaya dayanıklı süper çeliğin üretildiği duyuruldu. Paslanmaya dayanıklı süper çeliğin, nükleer reaktörlerin türbinlerinin üretiminde de kullanılabileceği belirtildi.




POSCO şirketinde düzenlenen basın toplantısında yapılan duyumda, paslanmaya dayanıklı süper çeliğin üretildiği duyuruldu. Kore'nin ünlü Yonsei Üniversitesi'nden profesör Park Yong-soo'nun liderliğinde yapılan araştırma sonucu geliştirilen paslanmaya dayanıklı süper çeliğin, nükleer reaktörlerin türbinlerinin üretiminde kullanılabileceği belirtildi. Nükleer enerjiyi dünyada en çok kullanan ülkelerinden biri olan Güney Kore'nin, nükleer reaktörler için türbinleri üretmek amacıyla paslanmaz çelik ihtiyacını esasen Avrupa ve Japonya'dan karşıladığı biliniyor. Yaklaşık iki yıl araştırma sonucu yerli imkanlarla geliştirilen süper çelik sayesinde, Kore'nin bundan sonra yerli üretim paslanmaz çeliği ihraç eden ülkeler sırasında yer alacağını kaydetti. 

POSCO yetkilisi, yeni geliştirilen paslanmaz çeliğin, ilk kez Birleşmiş Arap Emirlikleri'nde, Güney Kore'nin Hyundai Ağır Sanayi firması tarafından yapılmakta olan 4 Numaralı nükleer reaktörde kullanılacağını duyurdu. POSCO şirketi tarafından geliştirilen yeni süper dayanıklı paslanmaz çeliğin, nükleer reaktörlerin yanı sıra termik enerji santralleri, deniz suyu arıtma tesislerinde de kullanılabileceğini bildirildi. 



Tünaydın


Geri Dön