05 / 05 / 2024

yabancı bankalar

yabancı bankalar

Konut kredileri son 1 haftada 455 milyon YTL arttı. Tüm tüketici kredileriyle ilgili detayları okumak için tıklayın.

Dünya bu dolar tahminini konuşuyor! Bu nasıl bir çelişki...

2023 yıl sonu için ortalama dolar/TL kurunu 23,88 TL olarak belirlemesi yabancı bankalar tarafından fazla iyimser bulunarak, enflasyon hedeflerinin gerçekçi olmadığı belirtildi.

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Maaşlar 2024'e kadar erimeye devam edecek

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'deki yabancı bankaların finansal durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede TL'deki düşüşün 2023'te de devam edeceği beklentisini açıkladı.

Bankalar vatandaşa değil devlete satabildi Bankalara büyük darbe

Alınan bütün tedbirlere rağmen ekonomide devam eden kötü gidişle birlikte bankacılık sektöründe  kredi mevduat oranı yüzde 95’lere inerken kamu mevduat ve yabancı mevduat bankalarında yüzde 91 seviyelerine yerli mevduatta ise yüzde 90’ın altına geriledi.

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

Kamu bankalarında 15 ay sonra bir ilk gerçekleşti!

Yabancı para net döviz pozisyonunda 13 Aralık 2019'dan bu yana ilk kez geçen hafta artıya geçen kamu bankalarının döviz pozisyonu 5 Mart haftasında 105 milyon dolar fazla verdi.

Dolar/TL 8.10 seviyesine geriledi!

Yeni güne 8.18'den başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'nın yabancı bankalar için swap limitlerini esnetme kararı sonrası 8.10'a kadar çekildi.

Konutta yabancıya satışta yüzde 40 artış hedefi!

Kamu bankalarının hayata geçirdiği düşük faizli kampanya ile satışları hızlanan gayrimenkulcüler, bu ay itibariyle yabancıya satışlardan da umutlu. Sektör bu yıl yabancı alıcıda yüzde 40 artış tahmin ediyor...

Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

BDDK üç yabancı bankaya işlem yasağını kaldırdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Londra merkezli üç yabancı bankanın, TL yükümlülüğünü yerine getirmesi üzerine Türk bankaları ile bir bacağı TL olan döviz işlemler için yasağı kaldırdı.

Yabancıya gayrimenkul satışı, sektörü hareketlendirecek!

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz yaptığı açıklamada “Yabancı bankalar Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını mortgage sistemine dahil ederlerse 2019 yılı satışları rekor seviyede geçer” dedi.

Bankalar dev projelerin kredilerini yabancılara satıyor!

Yeni kaynak yaratmak ve likiditelerini artırmak isteyen Türk bankaları dev projelerin finansman kredilerinin bir bölümünü yabancı bankalara satmaya başladı.

İki dev proje için yabancı finansman!

Ulaşımda çığır açacak 2 dev proje için yabancı finansmanlar devreye girdi. Üçüncü Havalimanı için Alman bankalar 4.5 milyar euroluk finansman desteği sağlarken, Çanakkale 1915 Köprüsü için Koreliler 1.5 milyar dolar tutarında kredi sağlayacak.

yabancı bankalar Haberi

yabancı bankalar



 


Tüketici kredileri, 5 Ekim itibarıyla 266,9 milyon YTL artarak 59 milyar 387,5 milyon YTL'ye çıktı. Söz konusu krediler, 28 Eylül tarihi itibarıyla 59 milyar 120,6 milyon YTL düzeyinde idi.


Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 28 milyar 342,9 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 708,1 milyon YTL, diğer krediler 25 milyar 336,5 milyon YTL olarak hesaplandı.


Tüketici kredilerinin yaklaşık 17,1 milyar YTL'si kamu bankaları, 30,8 milyar YTL'si özel bankalar, 11,5 milyar YTL'si de yabancı bankaları içeriyor.


Bireysel kredi kartları ise 5 Ekim itibarıyla 23 milyar 998,1 milyon YTL'den 24 milyar 182,3 milyon YTL'ye çıktı. YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 9 milyar 613,6 milyon YTL'si taksitli, 14 milyar 523,8 milyon YTL'si taksitsiz kredi kartından oluştu.


Merkez Bankası...