04 / 05 / 2024

yabancı emlak vergisi 2013

yabancı emlak vergisi 2013

Bilindiği üzere, yabancılar mütekabiliyet olarak da bilinen "karşılıklılık" ilkesi gözetilerek Türkiye'den mülk sahibi olabiliyor. Peki yabancılar için emlak vergisi muafiyeti var mıdır? İşte sorularınızın yanıtı...

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Yabancı ülkede emekli olanların emlak vergisi!

Emekli maaşından başka geliri olmayan ve brüt 200 m2'yi aşmayan tek konuta sahip emekliler, emlak vergisi ödemiyorlar. Ancak özel bir durum var.

Yabancılar için emlak vergisi!

Bilindiği üzere, yabancılar mütekabiliyet olarak da bilinen "karşılıklılık" ilkesi gözetilerek Türkiye'den mülk sahibi olabiliyor. Peki yabancılar için emlak vergisi muafiyeti var mıdır? İşte sorularınızın yanıtı...

Yabancılar emlak vergisi öder mi?

Yabancı uyruklu kimselerin Türkiye'de edindikleri gayrimenkuller ile ilgili olarak en çok merak edilen hususlar arasında emlak vergisi bulunuyor: Yabancılar emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı...

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi neye göre hesaplanır?

Emlak vergisinden muaf değilseniz emlak vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Peki ödeyeceğiniz emlak vergisi neye göre hesaplanır? Hesaplamada hangi değerler dikkate alınır? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? Emlak vergisi muafiyeti için bir kaç koşul gereklidir? Peki emlak vergisinden muaf olmak için gerekli koşullar nelerdir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

yabancı emlak vergisi 2013 Haberi

yabancı emlak vergisi 2013

Yabancılar için emlak vergisi!

Bilindiği üzere, yabancılar mütekabiliyet olarak da bilinen "karşılıklılık" ilkesi gözetilerek Türkiye'den mülk sahibi olabiliyor.


Eğer, yabancı kimsenin ülkesi ile yapılmış bir karşılıklılık anlaşması bulunmuyorsa, kişi Türkiye'den mülk sahibi olamıyor. 


Bugün, Türkiye'nin birçok ülke ile karşılıklılık anlaşması bulunuyor. Böylece yabancı ülkelerin vatandaşları ülkemizde gayrimenkul sahibi olabilirken, Türk vatandaşlarımız da anlaşmanın yapıldığı ülkelerde gayrimenkul sahibi oluyor.


6302 sayılı Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmelerine yönelik yasal haklarına ilişkin esaslara yer veriliyor.


Kanuna göre yabancılar da Türkler ile aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Buna göre yabancılar için emlak vergisi muafiyeti bulunmuyor.


Ancak Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, Yabancı devletlere ait olup elçilik ve konsolosluk olarak kullanılan binalar ile elçilerin ikametine mahsus binalar...