27 / 04 / 2024

yabancı turistler en çok hangi ili tercih ediyor

yabancı turistler en çok hangi ili tercih ediyor

Ömer Çelik, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi güldürmüştür. Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı" dedi .

Yatırımcılar dikkat! İşte son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisse!

Borsa günün ilk yarısında yükselirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisseyi paylaştı. İşte o paylaşım...

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

Konut güvenli liman olduğunu ispatladı!

Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, 2021 Aralık'a ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Rakamların, konutun güvenli liman olduğunu ispatladığını belirten Dinçel, "Önümüzdeki yıl bu trendin devam etmesini, yabancıya en az 70 bin konutun satılmasını bekliyoruz" dedi.

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre Ekim 2021'de markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı. Yabancılar en çok 1+1 konut tipini tercih etti.

Yabancılar en çok hangi ilden konut alıyor?

Kovid-19 salgınında normalleşme ve Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı, Haziran 2021'de yabancılara yapılan konut satışlarında rekor getirdi. 

Yabancılar en çok konutu hangi şehirden aldı?

Türkiye genelinde konut satışları Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı ve 111 bin 241 oldu. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, "Mart ayında en çok İranlılara satış yapıldı. İran’ı Rusya, Afganistan ve Kazakistan vatandaşları izledi" dedi.

2020'de Türkiye'de yabancı gayrimenkul yatırımı 3,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar en çok gayrimenkul alanında yatırım yaptı. Ülkede yapılan gayrimenkul yatırımları 3,9 milyar oldu. 

yabancı turistler en çok hangi ili tercih ediyor Haberi

yabancı turistler en çok hangi ili tercih ediyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi güldürmüştür. Ülkemizin markalaşan eşsiz güzelliğinin, başarılı bir tanıtımla dünyaya daha iyi duyurulmasıyla, Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı" dedi Turizm verilerinde Temmuz ayında dikkat çekdn bir yükseliş yaşandı. Yaz sezonu boyunca her ay artarak devam eden yabancı ziyaretçi sayısı yine yüzleri güldürdü. Temmuz ayı turizm verilerini açıklayan Kültür ve Turizm Bakam Çelik, Türkiye'nin yükselen grafiğine ilişkin, 'Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13.52'lik bir artış ile yüzlerimizi güldürmüştür. Yılın ilk aylarından itibaren bir önceki vıla kıyasla artan ziyaretçi sayısı Temmuz'da zirveye ulaştı. Ülkemizdeki siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuz gelişmelere...