27 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı seçim sonuçları

Yabancı yatırımcı seçim sonuçları

TL karşısında değerlenen döviz kuru yabancılar için Türkiye’den gayrimenkul alımını cazip hale getirdi. Ancak avantajlı pozisyona rağmen yabancılar alımlarını hızlandırmak için seçim sonucunu bekliyor.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

'Seçimlerden sonra yabancı yatırımcı çılgınca borsaya girecek'

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim kurulu başkanı Ayşin Erdem, seçimlerin bir belirsizlik yarattığını ancak bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcının çılgınca borsaya gireceğini söyledi

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Yabancı yatırımcı perakende yatırımına hazırlanıyor!

Güven Endeksinin artması ve seçim süreçlerinin tamamlanmasıyla yabancı yatırımcıların perakende sektörüne ilgisi arttı.

Duru Beytepe yabancı yatırımcıların gözdesi oldu!

Başkent’in gözde yerleşim bölgelerinden olan Beytepe’de hayata geçirilen Duru Beytepe, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

Yabancı yatırımcı seçim sonuçları Haberi

Yabancı yatırımcı seçim sonuçları

TL karşısında değerlenen döviz kuru yabancılar için Türkiye’den gayrimenkul alımını cazip hale getirdi. Ancak avantajlı pozisyona rağmen yabancılar alımlarını hızlandırmak için seçim sonucunu bekliyor.


TL’nin diğer uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmesi en fazla yabancılara yaradı. Son bir yılda TL karşısında yüzde 30 değer kazanarak 3 TL seviyelerini aşan dolar yabancılara gayrimenkul satışını patlattı. Haziran ayında 2 bin 256 adet ile tarihi zirveye çıkan yabancılara konut satışı, temmuz ve ağustos aylarında sırası ile 2 bin 27 ve 2 bin 44 olarak gerçekleşti. Yılın ilk 8 ayında ise toplam rakam 14 bin 424 adete yükseldi. Geçtiğimiz yılın tamamında söz konusu rakam 18 bin 959 olarak gerçekleşmişti. Yabancılar arasında ise Irak vatandaşları ilk 8 ayda 2 bin 432 adet konut alımı ile...