11 / 05 / 2024

yabancı yatırımcı seçimlerimi bekliyor

yabancı yatırımcı seçimlerimi bekliyor

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, uluslararası yatırımcıların mevcut iktidarın makul ve güçlü bir çoğunlukla seçimden çıkmasına önem verdiğini söylerken, siyasi tansiyonun düşmesini beklediklerini söyledi...

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

'Seçimlerden sonra yabancı yatırımcı çılgınca borsaya girecek'

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim kurulu başkanı Ayşin Erdem, seçimlerin bir belirsizlik yarattığını ancak bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcının çılgınca borsaya gireceğini söyledi

Yabancı yatırımcı perakende yatırımına hazırlanıyor!

Güven Endeksinin artması ve seçim süreçlerinin tamamlanmasıyla yabancı yatırımcıların perakende sektörüne ilgisi arttı.

Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yönelmeli!

CNR Emlak Fuarı’nda, gayrimenkul sektöründeki güvenli yatırım araçları masaya yatırıldı. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yatırım yapmalı” dedi.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

yabancı yatırımcı seçimlerimi bekliyor Haberi

yabancı yatırımcı seçimlerimi bekliyor


Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, uluslararası yatırımcıların mevcut iktidarın makul ve güçlü bir çoğunlukla seçimden çıkmasına önem verdiğini söylerken, siyasi tansiyonun düşmesiyle birlikte bu yıl doğrudan yabancı yatırımların 2013 yılındaki 13 milyar dolara yakın bir seviyede gerçekleşeceğini tahmin etti.


Türkiye'nin cari işlemler açığının sağlıklı finansmanı açısından önem taşıyan doğrudan

yabancı yatırımlar, 2013 yılında yüzde 4 artışla 12.9 milyar dolar olurken, sıfırdan yapılan (greenfield) yatırımlar ise yüzde 8 büyüme ile 9.5 milyar dolar oldu.


Haber ajanslarıyla gerçekleştirdiği toplantıda Aycı, "Seçim sonrası Türkiye'de istikrarın devam ettiğinin yatırımcılar tarafından güçlü şekilde algılanmasıyla birlikte uluslararası doğrudan yatırım seyrinde artış bizi şaşırtmasın. Bu yıl, 2013'teki rakamı koruyacağımızı düşünüyorum" dedi.


Seçim sonrası verilecek mesajların ve Nisan-Mayıs aylarının kritik önem taşıdığını söyleyen Aycı, bu dönemin aşılmasıyla...