15 / 05 / 2024

yabancı yatırımcılara kaç konut satıldı 2014

yabancı yatırımcılara kaç konut satıldı 2014

Türkiye'de yaşanan güven ve istikrar havası inşaat sektörünü yabancı yatırımcının ilgi odağı haline getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satışı istatistiklerine göre, bu dönemde yabancılara bin 703 konut satıldı...

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara  'al kenara koy' diyerek dolar dışında başka bir yatırım aracını açıkladı.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Yatırımcılara müjdeli haber geldi! 17 Haziran 2023 altın fiyatları

17 Haziran Cumartesi günü altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü. Altın fiyatları bugün yükselmeye başladı. Peki gram altın bugün ne kadar? Bugün altın fiyatları kaç lira? Yatırımcılara müjdeli haber geldi! 17 Haziran 2023 altın fiyatları.

Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcılara flaş çağrı!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 6'ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu.

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Konutta yeni değerleme düzenlemesi yabancı yatırımcıları kaçırıyor!

Global dünyanın yatırımcısını ülkemizin önde gelen yatırımcılarıyla bir araya getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya satıştaki ekspertiz düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'li emlak brokerları Türk yatırımcılara çağrıda bulunuyor ve bu büyük yatırım fırsatını kaçırmamalarını öneriyor.

Thodex’teki şüpheli hareketler yabancı yatırımcının dikkatinden kaçmadı!

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz gün kepenk kapatarak yatırımcılarının parasıyla ortadan kayboldu. Ancak Thodex'in bazı hareketleri yabancı yatırımcıların dikkatinden kaçmamış.

V Orman lansman öncesi Körfezli yatırımcılara tanıtıldı!

Dubai Cityscape fuarına katılan İsra Holding, V Orman’ı lansman öncesi Körfezli yatırımcılara tanıttı. Yabancı alıcılar V Orman’a büyük ilgi gösterdi...

Antakya OSB'deki parsellerin kaçı yatırımcılara tahsis edildi?

Antakya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından sanayicilerin hizmetine sunulan 100 adet parselden tamamı yatırımcılara tahsis edildi. Bu parsellerin üzerinde Mayıs 2019 tarihi itibariyle 74 tesis üretimde, 15 işletme inşaat aşamasında 11 fabrika ise proje safhasında...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

yabancı yatırımcılara kaç konut satıldı 2014 Haberi

yabancı yatırımcılara kaç konut satıldı 2014

Türkiye'de yaşanan güven ve istikrar havası inşaat sektörünü yabancı yatırımcının ilgi odağı haline getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satışı istatistiklerine göre, bu dönemde yabancılara bin 703 konut satıldı. Özellikle Körfezli yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği İstanbul'da geçen ay 600 konut yabancı alıcı buldu. İstanbul'u sırasıyla, 586 konutla Antalya, 108'le Aydın, 104'le de Muğla izledi. Bursa ise 88 konutla yabancı alımlarında 5'inci sırada yer aldı. Haziranda toplam konut satışları ise yüzde 3 artarak 93 bine yükseldi. İstanbul, 19 bin 252 konut satışıyla bu tablodan yüzde 20.7 pay...