02 / 05 / 2024

yabancı yatırımlarda karşılaşılan zorluklar

yabancı yatırımlarda karşılaşılan zorluklar

Mütekabiliyet Yasası, inşaat sektörüne büyük bir ivme kazandırdı ama tek kalemde yüzlerce ve de milyonlarca dolar yatırım yapan yabancılar hâlâ gereksiz bürokratik engellerle mücadele ediyorlar....

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcılara flaş çağrı!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 6'ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu.

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

Son 5 yılda ülkemize yapılan yabancı yatırımlar TBMM gündeminde!

Son beş yılda ülkemize yapılan yabancı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar arttı. KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Yıl sonunda yabancı yatırımcıda rekor bekliyoruz!

Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Üçüncü, "Yıl sonunda yabancı yatırımcıda rekor bekliyoruz" dedi.

yabancı yatırımlarda karşılaşılan zorluklar Haberi

yabancı yatırımlarda karşılaşılan zorluklar

Türkiye'nin büyümesinde lokomotif sektör inşaat. Bu sektörde akla ilk gelen firma ise Ağaoğlu. 

Projelerini yabancılara özellikle de Arap yaünmcılara satarak hızla büyüyen Ağaoğlu İnşaat'ın Ortadoğu sorumlusu Halil İbrahim Demirhan. 5-8 Aralık 2013 tarihinde CNR fuar merkezinde ikincisi düzenlenen Emlak Fuan'nda yüzlerce Arap misafiri ile kucaklanırken görüştüğümüz Halil İbrahim Demirhan ile sektörün güncel durumunu konuştuk. 

-Fuara hazırlanırken hedefiniz neydi? 

Geçen yıl, ilkini gerçekleştirdiğimiz fuara hazırlanırken tek amacımız ülkemizin güzelliklerini ve yatırım kapasitesini tüm dünyaya göstermekti. Komşularımız bu kapasiteyi alenen görürlerse, Körfez ve Arap ülkelerindeki trilyon dolar seviyesindeki yatırım yapacak yer arayan parayı ülkemize çekebilirdik. Bu paralar önceleri Londra, Paris, Cenevre gibi belki 200 yıllık uluslararası emlak pazarlarına akıyordu. 

Ancak o ülkeler şu anda Türkiye kadar hızlı değer kazanan ve dinamik bir pazara sahip değil....