02 / 05 / 2024

yabancılar istanbuldan ev alıyor mu

yabancılar istanbuldan ev alıyor mu

MarketWatch'da yer alan habere göre, Live and Invest Overseas'den Kathleen Peddicord denizaşırı ülkelerde yatırım arayanlar için beş piyasa tavsiyesinde bulundu.İşte Peddicord'a göre ikinci evinizi alabileceğiniz beş ülke:

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

Ev arayanlar dikkat! Bu ilimizde ev almak artık hayal, yabancılar rekor kırdı

Ev fiyatlarının aşırı derece yükselmesinin ardından vatandaşlar ev alma konusunu rafa kaldırdı. Bir ilimizden ise yabancılar rekor sayıda ev aldı. İşte haberin detayları...

Yabancılar Ocak 2022'de en çok hangi şehirlerden ev aldı? 

Yabancıya gerçekleştirilen konut satışları Ocak 2022'de 4 bin 186 olarak kaydedildi. Peki yabancılar Ocak 2022'de en çok hangi şehirlerden ev aldı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancılar Türkiye'den ev alma yarışına girdi!

Konut satışlarında rekor kırılmasının büyük sebeplerinden biri fiyat artışının sürme beklentisi ve yabancıların gayrimenkul yatırımlarına olan yoğun ilgisi.

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Yabancılar ülkemizden ev almak için yarışıyor!

Yabancı ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'ye ilgisi arttı. Yabancılara gerçekleşen konut satışları Nisan ayında yıllık oranda yüzde 416.1 yükselerek 4 bin 77’ye ulaştı.

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

Türkiye'den ev alan yabancılar mutlu mu?

Türkiye'den konut alan yabancıların memnun olmadığı yönündeki iddiaları yanıtlayan GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Türkiye'den konut alan yabancılarının yüzde 83'nün memnun olduğunu dile getirdi.

yabancılar istanbuldan ev alıyor mu Haberi

yabancılar istanbuldan ev alıyor mu

Dünyada bazı konut piyasaları, güçlü dolar ile büyüyen orta sınıftan yarar sağlıyor. MarketWatch'da yer alan habere göre, Live and Invest Overseas'den Kathleen Peddicord denizaşırı ülkelerde yatırım arayanlar için beş piyasa tavsiyesinde bulundu. Yaşam, emeklilik ve yatırım için fırsatlara göre derlenen beş ülke arasında Türkiye de bulunuyor. İşte Peddicord'a göre ikinci evinizi alabileceğiniz beş ülke:


ARJANTİN 

Arjantin'in ekonomisinin sizi korkutmasına izin vermeyin. Büyük düşüşleri büyük yükselişler takip eder. Arjantin'de para kazanmak tamamen zamanla ilgili ve zaman şimdiyi gösteriyor.  Buenos Aires'teki apartmanların bazıları dünyadaki en değerliler arasında görülüyor.


TÜRKİYE, İSTANBUL

Türkiye'nin emlak piyasası, 2008 ve 2009 yıllarında diğer piyasalar kadar ağır hasar görmedi. İstanbul'un bazı bölgelerinde fiyatlar zirveden yaklaşık yüzde 25 oranında geriledi (yaklaşık Panama ile aynı)  Fakat bir 1,5 yılda fiyatlar iyileşti ve değerlenme...