10 / 05 / 2024

yabancılar kdv muafiyeti

yabancılar kdv muafiyeti

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

Yabancıların ofisi KDV'den muaf olamadı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, konut veya ticari ünite satın alan yabancılar için KDV istisnasını anlattı. İşte o haber..

Yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya konut ve işyeri alımlarında KDV muafiyeti geliyor. Bu uygulamadan gurbetçiler de yararlanabiliyor. Peki, yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları!

1 Nisan itibariyle yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alabilecek. Ancak bu süreçte bazı şartlar aranacak. İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları..

Yabancıya KDV'siz konut satışı 5 gün sonra başlıyor!

1 Nisan'da, ülkemize döviz girişini artırmak ve inşaat sektörünü desteklemek amacıyla belli şartlar ile yabancı ve gurbetçilere tanınan konut satışında KDV muafiyeti başlıyor..

10 soruda yabancıya konut satışında KDV muafiyeti!

6824 Sayılı Torba Kanun ile yabancı ve gurbetçiye konut satışında KDV muafiyeti uygulaması yürürlüğe girdi. İşte 10 soruda yabancıya konut satışında KDV muafiyeti detayları..

Yabancıya konut satışında KDV muafiyeti maddesi!

Yabancıya konut ve işyeri satışında KDV muafiyeti getiren Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yabancıya konut satışında KDV muafiyeti maddesi..

Yabancılara konut satışında KDV muafiyeti kanunu!

Yabancılara konut satışında KDV muafiyeti getiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Yabancılar konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek!

Yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

Yabancıya KDV'siz konut satışı 1 Nisan'da başlıyor!

Yabancılar ile gurbetçilere getirilen KDV'siz konut satın alma uygulaması 1 Nisan'da başlayacak. Muafiyetten 1 Nisan'dan önce tapuya tescil edilmeyen konutlar için sözleşme imzalayan yabancılar da yararlanacak..

Ticari gayrimenkullerde yabancıların sayısı artacak!

Konut ve işyeri alımlarında KDV muafiyeti uygulanacağı yolunda gelişme sektörü heyecanlandırdı. İnşaat firmalarının ‘ihracatçı’ sayılacak olması ticari gayrimenkullerde yabancı komşuların sayısını artıracak.

Yabancıların tapu harcı 2015!

Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile yabancılar yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların tapu harcı 2015 ne kadar? İşte 2015 yılı harçları..

Körfez ülkelerden gelen yabancılar nereden ev alıyor?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirtti.

Antalya'da yabancılar konutlarını yerli yatırımcılara satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

yabancılar kdv muafiyeti Haberi

yabancılar kdv muafiyeti

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

Yabancı yatırım uzmanı Avukat Abide Gülel, yurtdışında yaşayan Türkleri de kapsayan düzenlenin detayları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

KDV İSTİSNASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Yaptığı açıklamada kanuna göre konut veya iş yeri olarak inşa edilen binaların ilk tesliminde uygulanmak ve bedeli döviz olarak Türkiye’ye getirilmek kaydıyla çalışma veya oturma izni alarak altı aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye’de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişiler için KDV muafiyeti getirildiğini söyleyen Yabancı yatırım uzmanı Avukat Abide Gülel, kanuni ve iş merkezi Türkiye’de olmayan ve bir iş yeri ya da daimi temsilci vasıtasıyla Türkiye’de kazanç...