07 / 07 / 2024

yabancılar nasıl türkiyeden ev alır

yabancılar nasıl türkiyeden ev alır

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı aranması uygulaması Mayıs 2012 tarihinde terkedilmişti. Peki, Türkiye'den yabancılar nasıl ev alır? İşte yabancıların ev alma hakkı..

Yabancıların gayrimenkul edinimi!

2644 sayılı Tapu Kanununun Mayıs ayında yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişik 35. Maddesine göre yabancılar, Türkiye' den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor...

Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Barınma krizi ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatları ve kredilerin yüksek olması vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. Konut hayali bile kuramayan vatandaşlar bu soruna çözüm bekliyor. Peki Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı resmen bitti. Peki yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? Avukat Tarık Çakmak yeni kira artışlarının nasıl olacağını 6 maddede açıkladı. İşte o hesaplama...

Konut sitelerinde elektrikli otomobil şarjı nasıl kurulmalı? Vatandaşlar ne istiyor?

Konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonun kurulması için 5'te 4 çoğunluk şartı arandığı açıklanmıştı. Peki sitelerde elektrikli otomobil şarjı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Son 11 senede yabancıların Türkiye’de aldığı konut sayısı 385 bine dayandı! Vatandaşlığı alan ülkesine dönüyor!

Ülkemizde 400 bin dolara konut sahibi olup 3 yıl bekleyerek vatandaşlık hakkını garantileyen yabancılar, bugün bunları 1-1.5 milyon dolara satarak yeniden ülkelerine dönüyor.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

yabancılar nasıl türkiyeden ev alır Haberi

yabancılar nasıl türkiyeden ev alır

Yabancılar nasıl ev alır?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun Mayıs ayında yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişik 35. Maddesi uyarınca, yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı aranması uygulaması terk edilmiştir. 


Ülkemizde  taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediminizin mümkün olup olmadığı  konusunda ülkenizdeki Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya ülkenizin Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi almanız mümkündür. 


Yabancı gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz satın alırken zarara uğramamaları maksadıyla aşağıdaki hususlara özen  göstermeleri uygun olacaktır:


Yabancıların taşınmaz edinimindeki kanuni sınırlamalar :

Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye’de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Ancak farklı şehirlerde de olsa, yabancı bir kişinin Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemez. 


Yabancıların taşınmaz alımı öncesinde, bölgedeki askeri makamlardan izin alınması da gerekmektedir. Bahsekonu taşınmazın güvenlik bölgesi...