01 / 05 / 2024

yabancılar oturma izni

yabancılar oturma izni

Yabancıların ikamet izni alması için hangi yolu izlemesi gerekiyor? İkamet tezkeresinin ne zaman alınması gerekiyor? İşte Yabancıların Türkiye 'de ikamet ve seyahatleri hakkında kanun esasları...

Ali Ağaoğlu Araplara her eşe ayrı bir daire almalarını önerdi!

Türkiye’den ev alıp, yalnızca bir eşleri için oturma izni alabilen Araplara, Ali Ağaoğlu yol gösterdi. Ağaoğlu, tüm eşleri için oturma izni almak isteyen Araplara, ‘her eşe bir daire’ almalarını önerdi...

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

İran'da 250 bin dolarlık yatırıma 5 yıl oturma izni!

İran'da 250 bin dolar yatırım yapan yabancı uyruklu vatandaşlara 5 yıllık oturma izni veriliyor. Yeni alınan kararla, İran'a dış yatırımcıların gelmesi hedefleniyor.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye’de gayrimenkul alana oturma izni verilecek!

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Yabancıya oturma izni konut satışlarını artıracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, yabancı yatırımcılara oturma izni verilmesiyle geçen yıl konut satışından elde edilen 5 milyar doların, ilk etapta 10 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Yabancıya oturma izni sektörde heyecan yarattı!

Türkiye ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunmak için verilecek yabancıya oturma izni sektörde heyecan yarattı. Sektör temsilcileri düzenlemeyle Türkiye'ye 200 milyar doların girebileceğini düşünüyor.

Ahmet Akbalık: Yabancılara oturum izni verilmesi satışları artırır!

İnşaat sektörünü bir üst lige çıkarmak için yabancılara oturum izni verilmesi gerektiğini söyleyen Özak GYO’nun patronu Ahmet Akbalık, “Satışlar iki katına çıkar. Dünyalının ikinci vatanı da Türkiye olur” diye konuştu.

Yabancıya oturma izni konut satışlarını artıracak!

Kuveyt merkezli Mresco CEO'su Oya Zingal Dural, yabancılara satış konusunda getirilecek uzun süreli oturma izni ile konut satışında 5 milyar doları bulan gelirin 10 milyar dolar üzerine çıkabileceğini kaydetti.

Yabancıya oturma izni inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Bakan Şimşek’in, Türkiye’den ‘belli ölçeğin üzerinde ev alana’ oturma ve çalışma izni vereceklerini açıklaması inşaat sektörünü heyecanlandırdı. İnşaat sektörü temsilcileri iç pazarda yaşanan durgunluğu yabancıya satışla telafi etmeye çalışacak.

Konut alana oturma izni veren 7 AB ülkesi!

AB ülkeleri, yabancı konut yatırımcılarını markaja aldı. Belirli bir rakamın üzerinde konut alanlara ailesiyle birlikte oturma izni yeriliyor. Para dergisi Yunanistan'dan İspanyaya, Güney Kıbrıs'tan Portekiz'e birçok ülkeyi araştırdı. İşte o ülkeler...

Çin'de yabancıların konut alımı kolaylaşıyor!

Çin'de yabancılar için daimi ikamet izni, konut alımı ve eğitimde yeni kolaylıklar yolda. Ülkede yabancıların daimi oturum izni alması kolaylaştırılarak başvuru işlemlerinin basitleştirilmesinin yanı sıra kısıtlamaların esnekleştirileceği belirtildi.

Avrupa'dan 40 bin euroluk ev alana oturma izni verilecek!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gözünü gayrimenkul yatırımcılarına dikti. 40 bin euroluk ev alana oturma izni veren ülkeler var. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, üyesi olmayan ülkelerin konut alıcılarını markaja aldı.

AB'den konut alana oturma izni!

Avrupa'da 2008 yılında çıkan finansal krizin etkilerini aşmaya çalışan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gözünü gayrimenkul yatırımcılarına dikti. Avrupa ülkeleri, AB'ye üye olmayan ülkelerin alıcılarını 'oturma izni' vererek cezbetmeye çalışıyor.

yabancılar oturma izni Haberi

yabancılar oturma izni

Yabancıların ikamet izni alması!

Yabancıların ikamet izni alması ile ilgili yasal hükümler, 5683 sayılı Yabancıların Türkiye`de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunun 3. maddesinin 2. fıkrası uyarınca; iş tutmak maksadıyla Türkiye`ye gelen yabancılar, geldikleri tarihten itibaren bir ay zarfında ve her halükarda çalışmaya başlamadan önce ikamet tezkeresi almış olmaları gerekiyor.


Bu durumda, Türkiye’ye çalışmak amacıyla yurtdışından çalışma vizesi alarak gelmiş olan yabancıların, en geç 30 gün içerisinde ve çalışmaya başlamazdan evvel ikamet tezkeresi alması gerekmekte.


İkamette Kesinti 

İkamet tezkeresi hamili olup ta yurtdışına çıkış yapan ve sona eren ikamet tezkeresini geçerli bir nedeni olmaksızın altı ay içerisinde uzattırmayan veya Türkiye’de olmasına rağmen tezkeresinin süresini yine altı ay içerisinde uzattırmamak suretiyle ülkede izinsiz ikametli olarak bulunması anlamına gelir.


Yabancıların ikamet tezkeresi için...