05 / 05 / 2024

yabancılar türkiyede ev alabilir mi

yabancılar türkiyede ev alabilir mi

Yabancılar Türkiye'de ev alabilir mi? Yasal sınırlamalara uyulmak kaydıyla, uluslararası ikili ilişkiler yönünden ve ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ülkelerin vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alır?

Yabancılar ev alabilir mi?

Yabancıların Türkiye'de ev veya arazi gibi taşınmaz mal edinimine ilişkin kanun ve yönetmelikler bulunuyor. Peki, yabancılar ev alabilir mi? Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den taşınmaz alma koşulları nelerdir?

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancılar Kasım ayında 7 bin 363 konut aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Kasım 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 7 bin 363 konut satın aldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar Türkiye'den ev alma yarışına girdi!

Konut satışlarında rekor kırılmasının büyük sebeplerinden biri fiyat artışının sürme beklentisi ve yabancıların gayrimenkul yatırımlarına olan yoğun ilgisi.

Yabancılar Ekim 2021'de 5 bin 893 konut satın aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Ekim 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 5 bin 893 konut satın aldı.  Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Ev alan 18 bin yabancı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye'de belli bir gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar Türk vatandaşlığı elde edebiliyor. Ocak 2017 ve Haziran 2021 yılları arasından  17 bin 968 yabancı ev alarak Türk vatandaşlığı elde etti.

Yabancılar üç buçuk senede Türkiye’den 128 bin konut aldı!

Türkiye'de göçmen akışını tartışmaları sürerken, yabancılara satışı yapılan konut sayıları ön planda. TÜİK verilerine göre, yaklaşık üç buçuk senede sürede yabancılar Türkiye'de toplam olarak 128 bin 234 adet konut satın aldı.

Yabancılar Türkiye'de en çok gayrimenkul yatırımı yapıyor!

Türkiye’nin büyümesinde önemli etken şeklinde gördüğü ve artırmaya çalıştığı yabancı doğrudan yatırımlar son zamanlarda yatay seyrediyor. Yabancıların yaptığı yatırımların büyük kısmını gayrimenkul yatırımları oluşturuyor.

yabancılar türkiyede ev alabilir mi Haberi

yabancılar türkiyede ev alabilir mi

Yabancılar Türkiye'de ev alabilir mi?

Tapu Kanunu gereğince yabancılar, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmazları satın alabiliyor. Bu durum, kanunda 35. maddede açıklanıyor.


Kanun gereğince, yasal sınırlamalara uyulmak kaydıyla, uluslararası ikili ilişkiler yönünden ve ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ülkelerin vatandaşı olan yabancı uyruklu gerçek kişiler Türkiye’de taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebiliyor.


Ancak yabancıların edindikleri taşınmazlar ile bağımsız ve sürekli nitelikteki sınırlı ayni hakların toplam alanı, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün yüzde onunu ve kişi başına ülke genelinde otuz hektarı geçemiyor.


Yabancılar Türkiye'den nasıl ev alabilir?

Yabancıların Türkiye'deki tapu işlemleri için öncelikle, taşınmazın maliki ile ön başvuru yapmaları gerekiyor. Ön başvurular genellikle öğle tatilinden önce, Tapu Müdürlüğü’nde sıra numarası alınarak yapılıyor.


Tapu için gerekli belgeler:

a)Taşınmazın Tapu Senedi Belgesi veya köy/mahalle,...