19 / 05 / 2024

yabancılardan alınan konut sayısı

yabancılardan alınan konut sayısı

Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Türkiye'ye doğrudan giren toplam yabancı ticari, kurumsal ve bireysel gayrimenkul sermayesi bu yıl 5 milyar dolar olacak" dedi.

Üç ay önce iki kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatlarının düşeceğini söyleyerek 'Üç ay önce 2 kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor!' örneğini verdi. 

1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!

1935 yılında bina vergilerinin artırılması gündeme gelmiş. Alınan vergilere göre binaların değerinin artırılmamasına karar verilmiş. 

2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu! 

Hem satılık konut fiyatlarında hem de kiralık konut bedellerinde yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Haber spikeri ve program sunucusu Şebnem Arda Boğa, "2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu" dedi. İşte Şebnem Arda Boğa'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Avcılar Firuzköy 2. Etap projesi için bir son dakika açıklamasında bulundu. Şirket Avcılar Firuzköy 2. Etap kapsamında ruhsat alınan konut ve dükkan sayısını açıkladı. İşte merak edilen ayrıntılar...

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Deprem için alınan önemlere 625 milyar TL harcandı!

Türkiye genelinde depreme dayanıklı 1 milyon 350 bin konut inşa edildi. Son zamanlarda çok konuşulmasıyla deprem vergileri gündeme geldi. 18 yıl boyunca toplanan deprem vergilerinden depremlere ve alınan önlemlere 625 milyar TL harcandığı belirtiliyor…

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ alt gelir projelerinden alınan konutlar kiraya verilebilir mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

yabancılardan alınan konut sayısı Haberi

yabancılardan alınan konut sayısı

Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Çelik, 2014'ün ilk yarısındaki politik belirsizlikler, global ekonomideki gelişmeler, KDV konusu ve maliyet artışının sektörü etkilediğini, buna bağlı olarak satışlarda bir miktar küçülme yaşandığını söyledi.


Çelik, TÜİK verilerine göre, geçen yılın ocak-kasım döneminde konut satışlarının 1 milyon 41 bin 406 adet olduğunu belirterek, bunun yüzde 1,02 azalarak bu yılın aynı döneminde 1 milyon 30 bine 715 adete gerilediğine dikkati çekti.


Geçen yıllarda satış vaadi yapılmış konutların teslimlerinin ve tapudaki devir işlemlerinin bu yıl da devam ettiğine vurgu yapan Çelik, yılın ilk altı ayında satışlardaki yavaşlamada politik gelişmelerin yanı sıra konut kredisi faiz oranlarındaki yükselmenin de etkili olduğunu dile getirdi.


Çelik, olumlu bir gelişme olarak, faizler yükselince, sektördeki firmaların kendi şirketleri bünyesinde faizi sübvanse ederek, kendi imkanlarıyla ödeme planlarıyla satışa...