28 / 04 / 2024

1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!

1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!

1935 yılında bina vergilerinin artırılması gündeme gelmiş. Alınan vergilere göre binaların değerinin artırılmamasına karar verilmiş. 



Bina vergilerine dair yeni düzenleme 1935 yılında gündeme gelmiş. Konut sahiplerinden her alınan bina vergilerinde herhangi bir zam yapılmamış, önceden fazla alınan vergi sahiplerinden yeni dönemde eksik, eksik alınan vergi sahiplerinden ise falz alınmasına karar verilmiş.

Söz konusu haber 15 Ocak 1935 yılında Akşam Gazetesi'nde 'Bina vergisi/ Verginin artırılacağı haberi doğru değil'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Bina vergisi/ Verginin artırılacağı haberi doğru değil
Ankara 15 (Hususi) - Binalar vergilerinin artırılacağına dair çıkan şayialar etrafında yaptığım tahkikata göre binaların kıymetleri artırılmıyacaktır.

Yalnız eski bina yazımında bazı yolsuzluklar görülmüş olduğundan yeniden bir yazım yapılmasına başlanmıştır. Eski yazımda kıymetinden fazla vergi takdir edilmiş olan binalar da vardır.

Bu binaların vergisi yeni yazımda indirilecek ve kıymetinden aşağı vergi takdir edilmiş binaların vergisi de artırılacaktır.

1936'da Yeşilköy'de taksitle çiftlik satılmış!

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1936'da dünyanın en büyük oteli! 1200 odalı otel yaklaşık 50 milyon rubleye mal olmuş!

 


Geri Dön