14 / 05 / 2024

yabancıya antalyada kaç konut satıldı

yabancıya antalyada kaç konut satıldı

Alanya Tapu Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün geçtikçe artıyor. İlçede, bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı yapıldı...

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

2019'da yabancıya kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki bu konutların ne kadarını yabancılar aldı? 2019'da yabancıya kaç konut satıldı? İşte detaylar...

Yabancıya konut satış nasıl artar?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş “Gayrimenkul sektöründe daralan iç piyasalara karşı, son yıllarda büyük önem kazanan yabancıya konut satışının nasıl daha fazla arttırılabileceğini” değerlendirdi...

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 69 arttı!

Türkiye'de konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48.6 oranında düşerek 61 bin 355 olurken yabancıya satışta artış devam ediyor.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek ilk yarısı!

2019 yılının ilk yarısında yabancıya 19 bin 952 adetlik konut satışı, tarihin en yüksek ilk yarı rakamı olarak açıklandı.

'Yabancıya konut satan ihracatçı sayılsın' talebi!

Türkiye'de yabancıya en çok konut satışının yapıldığı Antalya'daki sektör temsilcileri, 'ihracatçı' konumunda değerlendirilmek istiyor. Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satan ihracatçının sektörü canlandıracağını söyledi.

GYODER, yabancıya konut satışı konusunda sektöre rehberlik ediyor!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında ‘yabancıya satış’ ve ‘vatandaşlık’ sürecinde merak edilen tüm sorular cevaplandırıldı..

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

Yabancıya konut satışı önümüzdeki günlerde daha da artacak!

Konut satış istatistikerini değerlendiren Boss4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Eş Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Yabancıya satışlar önümüzdeki günlerde daha da artacak" dedi...

Yabancıya konut satışında en yüksek Nisan rakamları görüldü!

Nisan ayındaki 3 bin 720 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi Nisan ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı Toplantısı 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi ve Vatandaşlık Alma Süreci Bilgilendirme Toplantısı 21 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek...

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya turizmindeki talep patlamasıyla beraber şehirde yabancıya emlak satışları da arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.

yabancıya antalyada kaç konut satıldı Haberi

yabancıya antalyada kaç konut satıldı

Alanya İlçesi'nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün geçtikçe artıyor. İlçede, bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı yapıldı Alanya Tapu Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, 201 3 yılının ilk 6 ayında yabancılara satılan mülk sayısı 2 bin 433 iken, bu yılın ilk 6 ayındaki rakam 2 bin 642 oldu. Alanya Tapu Müdürü Osman Eroğlu, Alanya'ya yabancıların ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, "Alanya'da en çok Norveçliler ve Ruslar gayrimenkul alıyor. Türkiye genelinde gayrimenkul alan ortalama 5 yabancıdan 3'ü Alanya'yı tercih ediyor" dedi. 


SATIŞLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ 


2014 yılı verilerine göre, bu yıl en çok gayrimenkul alan ülkeler sıralamasında Rusların ilk sırada yer aldığını aktaran Osman Eroğlu, şöyle dedi: "Alanya'yı tercih eden yabancılar sıralamasında geçtiğimiz yıl Norveçliler ilk sıradaydı. Bu yıl ise Rusların talebinde...