23 / 07 / 2024

yabancıya gayrimenkul satılı

yabancıya gayrimenkul satılı

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında yapılan hatanın faturası ağır oldu! Geçici olarak durdurulmalıydı!

Konut satışları düşüşe geçerken, satılık konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kaldı. Yabancılar ise konut almak yerine satışa geçmeye başladı. Piyasa Analisti Selçuk Ergin (Selcoin) yabancıya konut satışında yapılan hatayı sosyal medya hesabından açıkladı. 

2024 Nisan'da yabancıya gayrimenkul satışından 452 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye 2024 yılının Nisan ayında toplam 1.3 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 452 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. 

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Ünlü ekonomist yabancıya konut satışı grafiğini paylaştı, yorumlar gecikmedi: Vatandaşlık alıp gittiler!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancıya konut satışı yüzde 50.3 düşerek 1.272 adede geriledi. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü temalı çalışmayı paylaşırken, söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi.

Tayland'ta yabancıya konut satışı yasak! Bizde konut alana eşantiyon vatandaşlık veriliyor! 

Ülke genelinde yabancılara gayrimenkul almaları halinde vatandaşlık veriliyor. Bu durum ise başka ülkelerdeki yabancıya gayrimenkul satışları ile kıyaslanmaya devam ediyor. İşte buna bir örnek yine sosyal medyadan geldi...

Yabancıya gayrimenkul satışından ilk çeyrekte 796 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye yılın ilk çeyreğinde toplam 1.5 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 796 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte detaylar...

Yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık detayı incelenmeli: Bir gayrimenkulle 10 kişiye hak tanınabiliyor!

Aykırıcom Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yabancıya gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi konusunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yabancılara gayrimenkul satışı Meclis gündeminde! Yabancıya gayrimenkul satışı destek uygulaması hedefine ulaştı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, yabancılara gayrimenkul satışı yapan firmalara yapılan devlet desteğini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

yabancıya gayrimenkul satılı Haberi

yabancıya gayrimenkul satılı

Katar Emirinin annesi Şeyha Moza, Kanal İstanbul arazilerinden satın alırken, Malezya Kralının eşi Tunku Azizah, Kapadokya'yı gezdi ve konut almak istediğini dile getirdi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletme haklarının Malezya'ya satışının yapılması gündemdeki yerini aldı. Birleşik Arap Emirlikleri Kalamış Yat Limanı'na talip olmuştu. İran, Yemen, Irak başta olacak şekilde pek çok ülke vatandaşı da 400 bin dolar bedelle hem gayrimenkul sahibi oluyor hem de Türk vatandaşı olma hakkı kazanıyor. 

Sözcü'den Cem Yıldırım'ım haberine göre; CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın o açıklamaları...

“Dünya lideri olacaktık, emlakçı olduk. Devlet yetkilileri aracılığı ile yabancı ülkelerden gelenlere pazarlama yapılıyor, alıcılar helikopterle gezdiriliyor” diyen Erdoğan Toprak, “Türkiye'ye gelen Arap,...