01 / 05 / 2024

yabancıya ne kadar konut satıldı

yabancıya ne kadar konut satıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların konut satışının Türk markalarının bilinirliğini artırdığını belirterek, "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor" dedi.

Konut alan yabancılar Antalya, İstanbul ve Aydın'ı tercih etti!

TÜİK verilerine göre yabancılar, Ocak-Kasını 2014 döneminde 17 bin 104 adet konut satın alırken en fazla tercih edilen kentlerin ise denize kıyısının olması dikkati çekti.

Yabancıya 1 ayda 1.207 konut satıldı!

Son 5 yılın satış rekorunu kıran inşaat sektörü 2014'e yüksek moralle başladı. 2014 Ocak ayında satılan konut sayısı 87 bin 639 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise geçen ay, 2013'ün Ocak ayına göre yüzde 36 artışla bin 207'ye ulaştı.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Akaryakıtta şok! 1 litre benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar? İndirim ya da zam geldi mi? 

Son dakika 8 Ekim 2023 il il akaryakıt fiyatları internet üzerinden araştırılıyor. Peki 1 litre benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar? İndirim ya da zam geldi mi?  

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı bu ay ne kadar yatacak? Hemen zamlı maaşlarınıza bakın! 

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamlı tutarları merakla araştırılıyor. Peki yeni Temmuz zamlı 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ne kadar oldu? 

Mini Cabrio'ya 207 bin 997 TL zam geldi! Mini Cabrio'nun Temmuz 2023 fiyatları ne kadar?  

Mini Cabrio'ya 207 bin 997 TL zam geldi. Peki Mini Cabrio'nun Temmuz 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte Mini Cabrio Temmuz 2023 fiyat listesi...

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı zamlı rakamlar kaç TL? Kime ne kadar yatacak? Şimdi rakamlara bakın!

Memur maaş zammı, 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşını da yükseltecek. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı ne kadar olacak? Kime ne kadar yatacak?

Dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanlar için flaş gelişme. Ne kadar zamlı para alacağını belli oldu

Dul, yetim ya da yaşlılık maaşı alan vatandaşlar enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor.

Mini 3 Kapı’ya 116 bin 607 TL zam geldi! Mini 3 Kapı'nın yeni fiyatları ne kadar oldu?

Mini 3 Kapı’ya bu ay tam 116 bin 607 TL zam geldi. Peki Mini 3 Kapı'nın yeni fiyatları ne kadar oldu? İşte Mini 3 Kapı Temmuz 2023 fiyatları...

Opel Astra'ya 134 bin TL geldi! Astra fiyatları ne kadar? İşte Opel Astra Temmuz 2023 fiyatları!

Opel Astra'ya bu ay tam tamına 134 bin TL geldi... Astra fiyatları ne kadar? İşte Opel Astra Temmuz 2023 fiyatları...

Fiat Ducato'ya yine 25 bin TL'lik indirim geldi! Fiat Ducato'nun yeni fiyatları ne kadar?

Otomotiv devi Fiat'ın en çok satan ticari araçları arasında başı çeken Ducato'ya yine 25 bin TL'lik indirim geldi. Peki Fiat Ducato'nun yeni fiyatları ne kadar? İşte Fiat Ducato güncel fiyat listesi...

yabancıya ne kadar konut satıldı Haberi

yabancıya ne kadar konut satıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların konut satışının Türk markalarının bilinirliğini artırdığını belirterek, "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor. Ülkemizin bu anlamda çok büyük bir potansiyeli var. Sizleri bunu keşfetmeye çağırıyoruz" dedi. 


Büyükekşi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleştirilen, Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve TİM desteğiyle düzenlenen "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliğinin son gününde konuştu.Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden onlarca yabancı yatırımcı ve şirket temsilcisinin etkinliğe katıldığını belirten Büyükekşi, katılımcılarını dünyanın en büyük kentleri arasında yer alan İstanbul'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 


İhracatçılar olarak Körfez ülkelerini önemsediklerinin altını çizen Büyükekşi, geçen yıl en çok ihracat yaptıkları ilk...