07 / 08 / 2024

Yağmur suları toplanıyor mu

Yağmur suları toplanıyor mu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Binalar, dünyada enerjinin yaklaşık üçte birini kullanıyor. Enerji giderlerinin azaltımı ve çevre hassasiyeti için yeşil binaları yaygınlaştırmamız gerek” dedi.

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

Bu aralar emekli, işsiz, anne ve öğrenci her kesime destekler yağmur gibi yağarken, bir müjde de 2000 öncesi Bağ-Kur'lu vatandaşlara geldi. SGK'ya geçmesi durumunda emekli aylıklarına yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir artış meydana gelecek.

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Yeni binalarda yağmur sularının toplanması su tüketimini azaltacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni binalarda yağmur sularının toplanarak kullanılmasına yönelik yeni yönetmeliği megakentleri çevre dostu yeşil dönüşüme zorluyor.

'Yağmur suyu toplama sistemi' ev fiyatlarını yükseltecek mi?

Kuraklığın katlanarak artması sebebiyle çıkarılan yağmur hasadı zorunluluğu siteleri mini baraja çevirecek. Ortalama 400 mm yağış alan bir bölgede 100 metrekarelik bir çatıdan 30 metreküplük su hasadı yapılabiliyor. Bu durum aynı zamanda su faturalarını yüzde 30 azaltıyor.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Yağmur Tanrısevsin seramik okulu açıyor!

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu oyuncu Yağmur Tanrısevsin seramik okulu açıyor...

Dap Çekmeköy'de ön talep toplanıyor! Yeni proje!

Dap Çekmeköy'de ön talep toplanıyor. Az katlı mimari yapıya sahip olacak projede, ticari üniteler, konutlar, eğitim merkezi, park, sosyal ve kültürel tesis yer alacak...

Mod İstanbul ve Yeni Nesil Eyüp'te ön talep toplanıyor!

Ortadoğu Grup tarafından hayata geçirilen Mod İstanbul ve Yeni Nesil Eyüp projelerinde ön talep toplanıyor. Ön talepler hakkında bilgi almak için www.2proje.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ordu'da yol yatırımları hız kesmiyor!

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında heyelan nedeniyle kapanan yollar açılıyor. Kar temizleme çalışmaları ve yağmur suları nedeniyle bozulan yollar onarılıyor.

Yağmur Atacan icralık oldu!

Oyunculuk kariyerinin ardından iş yaşamına atılan Yağmur Atacan, ortağına olan borcunu ödeyemeyince evine icra memurları geldi.

Referans Bahçeşehir projesine ön talep toplanıyor!

Kiptaş ve Kiler GYO Ortaklığı'nın projesi Referans Bahçeşehir için projenin internet sitesinden ön talep toplanıyor. Referans Bahçeşehir projesinde 531 daire ve 36 dükkan olacak...

Yağmur Ünal Etiler'deki villasının kapılarını açtı!

Uzaklarda Arama filminin yapımcılığıyla gündeme gelen Yağmur Ünal, annesi Türkan Şoray ile altlı üstlü oturduğu evinin kapılarını InStyle Home’un Mart sayısı için açtı. İşte Yağmur Ünal Etiler'deki villası...

Karat 34 için www.karat34.com.tr'den ön talep toplanıyor!

Doğa Şehircilik ve Baş Yapı'nın Yenibosna projesi Karat 34 için www.karat34.com.tr internet sitesinden ön talep toplanıyor. Karat 34 Yenibosna'da 621 bağımsız birim olacak...

Yağmur suları toplanıyor mu Haberi

Yağmur suları toplanıyor mu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kamuda yeşil bina uygulaması için çalışmalarına başladı.  Bu kapsamda proje elde etme çalışmaları tamamlanan Ankara Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası Türkiye’nin ilk yeşil kamu binalarından biri olacak.  20 Gün içerisinde maliyet işlemlerini sonuçlandıracak olan bakanlık en kısa sürede binanın inşasına başlayacak.


Bakanlık inceleme ve araştırmalardan sonra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  Küresel Çevre Fonu (GEF) desteği ile Ankara Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binasını “Örnek Bina” olarak seçti.


Seçilen binada ilk önce güneş ve rüzgâr etkisi binaya maksimum fayda sağlayacak yönde konumlandırıldı.


Fotovoltaik paneller ile güneş enerjisinden elektrik elde edilecek, binanın elektrik tüketimi azaltılacak.


Gri su sistemi ile lavabolarda kullanılan su toplanarak tuvalet sifonlarına aktarılacak. Su tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yağmur...