27 / 04 / 2024

Yahudi yerleşim planı

Yahudi yerleşim planı

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs’teki Ramat Shlomo Yahudi yerleşim birimine 108 yeni konut inşa edilmesi planına onay verdi.

Filistin yönetiminden İsrail’in Yahudi yerleşim planına kınama!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında yer alan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına onay vermedi.

Yasa dışı Yahudi yerleşimi kurulmasına onay!

İsrail ve ABD arasında 'Yüzyılın Anlaşması" olarak gösterilen planda işgal altında olan Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "İsrail'e ilhakının" da gündeme geldi.

Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı yok olacak!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “İsrail istediği kadar konut ve yerleşim birimi inşa edeceğini duyursun, hepsi bir gün yok olacaktır” diye konuştu.

Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2425 parsel Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı İlave Nazım İmar Planı'na (H:Serbest) ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri düzenledi.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşa etme kararına tepki verdi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Yahudi yerleşim planı Haberi

Yahudi yerleşim planı

İsrail kamu yayın kuruluşu, Kudüs Belediyesinin, Doğu Kudüs’ün kuzeyinde bulunan, çoğunlukla ultra-Ortodoks Yahudilerin oturduğu Ramat Shlomo yerleşim birimine 108 yeni konutun inşa edilmesine onay verildiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 2010 yılındaki İsrail ziyareti sırasında bu yerleşim biriminin genişletilme kararının duyurulduğu ve buradaki inşaat faaliyetinin o sırada İsrail hükümeti ile eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimi arasında krize neden olduğu kaydedildi.

Donald Trump’ın 4 yıl önce ABD başkanlığına seçilmesinin ardından İsrail yönetimi de Ramat Shlomo’da dondurduğu inşa faaliyetlerini yeniden başlatmış ve o günden beri yüzlerce konut inşa edilmişti.

İsrail’in Haaretz gazetesinde bugün yer alan haberde de İsrail'in Doğu Kudüs'te yüzlerce konut inşasını, ABD Başkanı Joe Biden'in Ocak 2021’de görevi devralmadan önce onaylamayı planladığı kaydetmişti.

Haberde, Kudüs'teki İsrail...