28 / 04 / 2024

Yahudi yerleşimi konut inşaatı

Yahudi yerleşimi konut inşaatı

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs’teki Ramat Shlomo Yahudi yerleşim birimine 108 yeni konut inşa edilmesi planına onay verdi.

Filistin yönetiminden İsrail’in Yahudi yerleşim planına kınama!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında yer alan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına onay vermedi.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

İsrail, Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşasına onay verdi!

İsrail yönetimi, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 3 bin 144 yeni konut yapılmasını onayladı.

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimciler için yeni konut hayata geçirme kararına tepki verdi.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri düzenledi.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Muhammed Iştiyye'den Batı Şeria konut inşası açıklaması!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 780 yeni konut inşa projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yahudi yerleşimi konut inşaatı Haberi

Yahudi yerleşimi konut inşaatı

İsrail kamu yayın kuruluşu, Kudüs Belediyesinin, Doğu Kudüs’ün kuzeyinde bulunan, çoğunlukla ultra-Ortodoks Yahudilerin oturduğu Ramat Shlomo yerleşim birimine 108 yeni konutun inşa edilmesine onay verildiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 2010 yılındaki İsrail ziyareti sırasında bu yerleşim biriminin genişletilme kararının duyurulduğu ve buradaki inşaat faaliyetinin o sırada İsrail hükümeti ile eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimi arasında krize neden olduğu kaydedildi.

Donald Trump’ın 4 yıl önce ABD başkanlığına seçilmesinin ardından İsrail yönetimi de Ramat Shlomo’da dondurduğu inşa faaliyetlerini yeniden başlatmış ve o günden beri yüzlerce konut inşa edilmişti.

İsrail’in Haaretz gazetesinde bugün yer alan haberde de İsrail'in Doğu Kudüs'te yüzlerce konut inşasını, ABD Başkanı Joe Biden'in Ocak 2021’de görevi devralmadan önce onaylamayı planladığı kaydetmişti.

Haberde, Kudüs'teki İsrail...