07 / 07 / 2024

Yakınkent OSB çalışmaları

Yakınkent OSB çalışmaları

İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı birleşimlerinin 3. dün gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker Başkanlığında gerçekleştirilen dünkü toplantıda Yakınkent Organize Sanayi Müdürü Ahmet Usta, meclis üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Çalışmaları yakından takip eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak çalışmalarda son durum hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Osmaniye'nin 2'inci OSB'sinde çalışmalar hız kesmiyor!

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 100 doluluğa ulaşması sebebiyle başlatılan 2'nci OSB'de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar başlıyor!

İstanbul’da yapımı duran 8 metro hattının 7’sini başlattıklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda da çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

Midyat OSB için çalışmalar tamamlandı!

Midyat Organize Sanayi Bölgesini hayata geçirmek üzere çalışmalar tamamlandı. OSB, 2021 yılında Türkiye'de kurulacak ilk OSB olacak.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Son dakika haberi! Aşı çalışmalarında sona mı gelindi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. Kovid-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim." dedi.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş için yasal düzenlemeler ve teknik çalışmalar başlayacak!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kroonavirüs salgını sürecinde bütün alanlarda olduğu gibi kapalı Maraş'ın açılması konusunda da duraksama yaşandığını fakat bu konudaki çalışmaların yakında yeniden hız kazacağını belirtti...

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Yakınkent OSB çalışmaları Haberi

Yakınkent OSB çalışmaları

21.11.2012 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca uygun görülen Merkez İlçe Tüney köyü ve Elpan İlçesi Büyükhacıbey ve Hisarcıkkayı köyleri arasında kalan 593 hektarlık alan için yer seçiminin kesinleştiğini belirterek sunumuna başlayan Usta "21.08.2013 tarihinde İmar planının kesinleşmesiyle hazırlatılan parselasyon planı Bakanlık tarafından onaylanmıştır. Bu tarihten sonra OSB miz arsa tahsislerine başlamıştır. 10.10.2013 tarihinde OSB mizin ilk yatırımcısı olan Sumitomo Rubber AKO Lastik San. ve Tic. AŞ ye yaklaşık 300 dönümlük arsa tahsisi gerçekleşmiştir. 14.11.2013 tarihinde Alpin Çorap firmasına yaklaşık 90 dönümlük arsa tahsisi yapılmıştır. 28.11.2013 tarihinde Altyapı proje ihalemiz yapılmıştır. 14.05.2014 tarihinde TEİAŞ tarafından yaptırılan 100 MVA lık trafo merkezi inşaatı başladı. 22.08.2014tarihinde 2. Etap kamulaştırma çalışmaları başlamıştır. 26.08.2014 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Bölgemize BOTAŞ tarafından getirilecek...