06 / 05 / 2024

yakıt depolarında yangın güvenliği

yakıt depolarında yangın güvenliği

Binalarda yakıt depoları yönetmeliği esaslarına göre yakıt deposu ile kazan dairesinin yangına 120 dakika dayanıklı bir bölme ile ayrılmış olması gerekiyor. İşte yönetmelikte yer alan diğer esaslar...

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Fikirtepe'de 25 katlı binanın inşaatında yangın!

Fikirtepe'de inşaat halindeki 25 katlı bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Duman yükselen binadaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Havalimanındaki bir yangın riski, iyi mühendislik ve doğru çözüm tercih edilerek  binlerce yolcuyu paniğe sevk etmeden kontrol altına alınabiliyor. Peki, Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin inşaatında yangın çıktı!

Zonguldak’ta inşaat çalışmaları devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin çalışmaları sırasında yangın çıktı. Yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Ankapark inşaatında yangın çıktı!

Ankara Yenimahalle'de yapımı devam eden Ankapark'ın inşaatında yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde yangın önlemi yok!

Abdurrahman Kılıç, Türkiye’nin yangın riski yüksek bir ülke olduğunu belirtti. Kılıç, yangın sayısının her yıl ortalama yüzde 10 arttığını, binaların yüzde 80'inde yeterli önlem bulunmadığını ifade etti.

Hilti Türkiye, Yangın ve Güvenlik Sempozyumu'na katıldı!

Hilti’nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucu ürünleriyle TÜYAK 2015 Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı. Hilti, Ar-Ge harikası pasif yangın durdurucu ürünlerini tanıttı ve sergiledi.

Silifke Atatürk Anıt Meydanı'nda dönüşüm yapılacak!

Hayata geçirmek istedikleri projeleri anlatan Başkan Turgut, "Atatürk Anıt Meydanında kentsel dönüşüm projesi yürütme çalışmalarımız var. Silifke'de otopark sorununu çözmek için yeni projeler üretiyoruz. " diye konuştu.

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

Selimiye Kışlası'nda yangın iddiası yalanlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada gündeme gelen Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. açıklamada, "Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı yolundaki haberler asılsızdır" denildi.

Novodeviçi Manastırı'nda yangın çıktı!

Türk edebiyatının büyük şairi Nazım Hikmet'in mezarının da bulunduğu Novodeviçi Mezarlığı'nın bitişiğindeki manastırın çan kulesinde yangın çıktı..

Novodevichy manastırında yangın çıktı!

Rudya'da UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde bulunan Kremlin Sarayı yakınlarındaki Novodevichy manastırında yangın çıktı. Nazım Hikmet 1963 yılında manastırın da bulunduğu Novodeviçye mezarlığında toprağa verilmişti.

yakıt depolarında yangın güvenliği Haberi

yakıt depolarında yangın güvenliği

Binalarda yakıt depoları yönetmeliği!

Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında binalardaki yakıt depolarının olası bir yangına karşı nasıl korunması gerektiğine ilişkin esaslara yer veriliyor.


Yönetmeliğe göre, yakıt depoları, yangına dayanıklı bölmelerle korunmuş bir hacme yerleştiriliyor. Yakıt deposu ile kazan dairesinin yangına 120 dakika dayanıklı bir bölme ile ayrılmış olması gerekiyor. 


Depoda yeterli havalandırmanın sağlanması ve tank kapasitesinin en az üçte birini alacak şekilde havuzlama yapılması şarttır. Yakıt tankları, ilgili Türk Standartlarına göre hesaplanır ve yerleştirilir.


Akaryakıt depoları; merpen altına, merpen boşluğuna, mutfağa, banyoya ve yatak odasına konulamaz.


Kalorifer yakıtı olarak kullanılan sıvı yakıtlar; aşağıda belirtilen şekilde ve miktarlarda depolanabilir:

- 1000 litreye kadar bodrumda ve varil içinde,

b) 3000 litreye kadar bodrumda ve sızıntısız sac kaplarda,

- 12000 litreye kadar bina içinde bodrum katta, yangına 120 dakika...