11 / 05 / 2024

yakıtta tasarruf

yakıtta tasarruf

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, binalarda zorunlu hale getirilen mantolamanın yanı sıra pencere, bodrum ve çatılarda yapılabilecek ısı yalıtım sistemleriyle yüzde 90'a kadar yakıt ve enerji tasarrufunun sağlanabildiğini belirtti...

İdris Güllüce: Yakıtta yüzde 90'a kadar tasarruf mümkün!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, binalarda zorunlu hale getirilen mantolamanın yanı sıra pencere, bodrum ve çatılarda yapılabilecek ısı yalıtım sistemleriyle yüzde 90'a kadar yakıt ve enerji tasarrufunun sağlanabildiğini belirtti...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Yakıt harcamalarında büyük tasarruf fırsatı! Halkbank'tan 90 TL hediye kampanyası!

Vatandaşların akaryakıt harcamalarıyla ilgili endişelerine son veren müjdeli haber geldi! 90 TL tasarruf fırsatıyla akaryakıt istasyonlarına koşuyorlar...

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Akaryakıtta Ocak depremi başladı! Benzine 80 kuruş zam geldi! Opet, BP, PO, Total, Shell 13 Ocak 2023 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları ile güncel LPG, motorin ve benzin fiyatları milyonlarca sürücü tarafından yakından izleniyor. Akaryakıtta Ocak depremi başladı! Benzine 80 kuruş zam geldi! Opet, BP, PO 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

Benzin ve motorinde sihir gibi taktik! Bunu yapın, ayda yüzde 5'lik yakıttan tasarruf edin

Benzin ve motorin fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaşlar da benzin ve yakuttan nasıl tasarruf edebileceklerini araştırmaya başladı. Doğru hava basıncı, yakıtta yüzde 5 tasarruf sağlıyor.

Benzin ve motorinden böyle tasarruf ediyorlar! Çığ gibi yayılan uygulama tartışma yarattı

Başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede benzinden tasarruf etmek isteyenler hypermiling yöntemini uyguluyor. Lastiklerini basıncını yükselterek yakıttan tasarruf etmeyi sağlayan bu yöntem, büyük tartışma konusu.

Akaryakıtta yeni dönem! Yakıtını şimdi al sonra öde dönemi başladı!

Akaryakıta gelen zamlar sonrası yeni dönem başladı. Bu bağamda Türk Petrolleri akaryakıt istasyonlarında şimdi yakıtını al sonra ödeme dönemi başladı.

Elektronik tapu ile 200 milyon TL'ye yakın tasarruf sağlandı!

Murat Kurum'un talimatı ile tapuda yapılan haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemleri artık e-devletten yapılıyor...

Tasarruf AŞ'den ev sahibi olmak isteyenlere alternatif çözümler!

Tasarrufa dayalı finansman sektörüne 2019 yılında 15’e yakın şirket katıldı. Tasarruf AŞ, ev sahibi olmak isteyenlere alternatif çözümler sunuyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ile yıllık 18 milyarlık tasarruf!

Rüzgar testi laboratuvarında dayanıklılığı test edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde süreç başarıyla tamamlandı. Yakında açılması planlanan proje, Türkiye’ye her yıl 18 milyar lira civarında tasarruf sağlayacak. 

7 soruda Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi!

Konut alımında vatandaşın elini güçlendirecek yeni bir sistem geliyor. Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi olarak isimlendirilen çalışmanın çok yakında açıklanması bekleniyor. İşte 7 soruda Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi...

Mustafa Ilıcalı: Üçüncü köprü ile yılda 3 milyar lira cepte kalacak!

Ağustos ayında açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ağır taşıtların da buraya yönelmesiyle trafiği büyük ölçüde rahatlatacak, zaman ve yakıttan tasarruf edilecek, iş gücü kaybının ve hava kirliliğinin önüne geçilecek.

E-fatura uygulaması 2016'da 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlayacak!

Uyumsoft Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Hüseyin Şahin, "51 bine yakın mükellef, e-fatura uygulamasıyla 2016 yılında 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlayacak. Yılda 200 bine yakın ağacın kesilmesinin de önüne geçilecek" dedi.

yakıtta tasarruf Haberi

yakıtta tasarruf

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, enerjinin verimli kullanılması amacıyla Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binalara "kullanım izni" verilmediğini, eski binaların da 2017'e kadar bu belgeyi almasının zorunlu tutulduğunu hatırlattı.


Bu kapsamda dış cepheye uygulanacak mantolamanın, TSE standartlarına göre yapılması halinde yüzde 60'a kadar yakıt ve enerji tasarrufu sağlanabildiğini ifade eden Bakan Güllüce, "Mantolama uygulamasının yanı sıra artı etken olabilecek bazı yalıtım türleri de bulunuyor. Pencere ve doğrama, bodrum katları, çatılarda yapılabilecek farklı ısı yalıtım sistemleriyle bu tasarruf oranı yüzde 60'tan 80-90 seviyelerine çıkarılabiliyor" dedi.


Bakan Güllüce, doğru firma ve doğru malzemeyle yapılan dış cephe mantolama uygulamalarının ömrünün, Türkiye'deki binaların ömrü gibi 80-100 yıl arasında değiştiğini kaydetti.


Yalıtımlı binalarda sıcaklık dağılımının daha homojen olduğunu, gürültünün de emilerek odanın ses açısından izolasyonunun sağlandığını anlatan...