16 / 05 / 2024

Yakma tesisi kanunu

Yakma tesisi kanunu

Atıkların Yakılmasına İlişkin Yönetmelik, 6 Ekim 2010 tarihinde 27721 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, atıklatın yakılmasına ilişkin usul ve esaslara yer veriliyor. İşte yönetmelik esasları...

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

İzmit'e 800 milyon TL'lik çöp yakma tesisi yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, 800 milyona mal olacak çöp yakma tesisinin, İzmit Orman Depo alanına yapılacağını açıkladı.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Bursa Çamur yakma tesisinde son viraj!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce planlanan ve arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi ile yok edilme sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nde son viraja girildi.

Şanlıurfa Atıksu Arıtma Tesisi ihale aşamasında!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ GENEL Müdürlüğü'nün 2872 sayılı çevre kanunu gereği yapılmasını planladığı Atıksu Arıtma Tesisi ve alt yapı kanalizasyon sistemlerinin yapım çalışmaları hız kazandı.

Bursa'da çamur yakma ve enerji elde etme tesisinin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında fiayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesinin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi inşa edilecek!

Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ile ilgili protokolü yüklenici firma ile imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasın temiz hava, su ve toprak olduğunu belirtti...

Kuzu Grup ve Bursa Büyükşehir Belediyesi protokol imzaladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem atık çamurun bertaraf edilmesini hemde elektrik el de edilmesini sağlayacak Çamur Yakma Tesisi ile ilgili protokol imzaladı..

Yakma tesisi kanunu Haberi

Yakma tesisi kanunu

YÖNETMELİK


Çevre ve Orman Bakanlığından:


ATIKLARIN YAKILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Kurallar


             Amaç


             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, atıkların yakılmasının çevre üzerine olabilecek olumsuz etkilerini, özellikle hava, toprak, yüzey suları ve yeraltı sularında emisyonlar sonucu oluşan kirliliği ve insan sağlığı için ortaya çıkabilecek riskleri uygulanabilir yöntemlerle önlemek ve sınırlandırmaktır.


             Kapsam


             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, atık yakma ve beraber yakma tesisleri için gerekli asgari şartları kapsar. Ancak, aşağıda belirtilen atıkları bertaraf eden yakma ve beraber yakma tesisleri bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır;


             a) Tarım ve ormancılık kaynaklı bitkisel atıklar,


   ...