15 / 05 / 2024

yakutiyede cami minaresi devrildimi

yakutiyede cami minaresi devrildimi

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Değirmendere Camisi'nin çatı sacından yapılan minaresi fırtına nedeniyle devrildi. Değirmendere mahallesinde sabah namazına giden cemaat, fırtına nedeniyle minarenin caminin üstüne devrildiğini gördü...

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Kırkağaç’ta depremde hasar gören cami minaresi yıkıldı!

22 Ocak Çarşamba günü Akhisar’ın Musalar Mahallesinde meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem Kırkağaç'tan da hissedildi. Depremde Kırkağaç Alifakı mahallesindeki bir caminin minaresinde çatlaklar oluştu...

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

Çanakkale'deki depremde 192 yapı hasar gördü!

Çanakkale Valiliği, deprem sonra bölgede başlatılan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda, 2 cami, 2 cami minaresi olmak üzere boş ve hasarlı toplam 192 konut ve yapının tespit edildiğini açıkladı.

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

Afganistan'da NATO üssüne TİKA'dan cami projesi!

TİKA, Kabil’de NATO üssü olarak kullanılan Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın askeri bölümünde, Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek. Caminin 30'ar metre yüksekliğinde iki minaresi olacak.

Bursa Timurtaş Paşa Camii'nin minaresi restore edilecek!

Bursa’daki ilginç mimarisi ile dikkat çeken 618 yıllık Timurtaş Paşa Camii ile minaresi arasından yol geçiyor. Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı, yazışmalar sonucunda cami minaresinin restore edileceğini belirtiyor.

Çorum'daki Tarihi Velipaşa Cami açıldı!

Çorum’daki tarihi Velipaşa Cami restorasyon çalışmalarının ardından bugün tekrar ibadete açıldı. 17. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi caminin iç, dış, çatı ve minaresi, aslına uygun bir şekilde yenilendi.

Kocaeli Büyükşehir’den köylere 12 cami minaresi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından ilçelerde yapılacak 12 adet çelik minare yapımı için ihale yapıldı.

Afyonkarahisar'da cami minaresi rüzgardan devrildi!

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde şiddetli rüzgar bir caminin iki minaresini birden yıktı. Minarelerden birinin yıkılışı cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Minarenin yıkılmasıyla büyük bir toz bulutu çevreyi sardı.

yakutiyede cami minaresi devrildimi Haberi

yakutiyede cami minaresi devrildimi


Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Değirmendere Camisi'nin çatı sacından yapılan minaresi fırtına nedeniyle devrildi.


İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Değirmendere mahallesinde sabah namazına giden cemaat, fırtına nedeniyle minarenin caminin üstüne devrildiğini gördü.


Korktukları için camiye giremeyen cemaat, büyükşehir belediyesi ve Yakutiye Belediyesinden yardım istedi.


Cami çevresinde inceleme yapan ekipler, çatı sacı ve tahtadan yapılan minarenin vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılmasını kararlaştırdı.


Mahalle sakinlerinden Sakıp Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minarenin üstüne devrildiği caminin 80 yıllık olduğunu ve eski bina olduğu için yıkılma korkusu nedeniyle içeriye giremediklerini söyledi.


Şiddetli fırtına nedeniyle devrilen minarenin yerine yenisini yaptıracaklarını belirten Çakır, "Çıkan fırtına nedeniyle minare yan devrilmiş. Sabah namazına gelince minarenin caminin üstüne devrildiğini gördük. Minare zaten tahta ve çatı sacından yapılmıştı. Caminin yapım tarihi de eski olduğu için çöker...