02 / 05 / 2024

yalı stadı acele kamulaştırma

yalı stadı acele kamulaştırma

Yalı Stadı'yla ilgili acele kamulaştırma kararı verilmesi halinde yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçecek, Yalı ve Gürsel Aksel'e de kazma vurulacak..

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Karşıyaka Yalı Stadı'nda imar sorunu çözülemedi!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düşürülmüş ve imar planı isteği çevrilmişti. Peki, Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?

İzmir Göztepe'nin yeni stadı için acele kamulaştırma!

İzmir Göztepe'ye Gürsel Aksel'de yapılacak yeni stat projesi için Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı aldı. Gürsel Aksel Stadyumu'nun bulunduğu alana ek olarak 150 metrekare alanın acele kamulaştırması için karar verildi.

İzmir Yalı Stadı için Aziz Kocaoğlu'na son çağrı!

Yalı Stadı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli, “Büyükşehir davadan vazgeçtiği gün inşaat sürecek. Başkan bizi zaman kaybından kurtarsın.” dedi

Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?

Sürekli, Yalı Stadı için Ekim’de Danıştay’dan karar çıkabileceğini belirterek, “İnşallah karar lehte olur. Aleyhte olsa bile kimse tedirgin olmasın, Göztepe örneği ortada” dedi

Yalı Stadı’na açılan dava taraftarlar tarafından protesto edildi!

Karşıyaka taraftarı Yalı Stadı’na dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkanı’nı eylem yaparak protesto etti.

Yalı Stadı ihalesinin iptali için açılan dava reddedildi!

Stadın engellenmesini protesto için bugün saat 20.00’de belediye önünde toplanacak Karşıyakalı taraftarlar, “Kulübün Amatör Küme’ye düşmesine izin vermeyeceğiz” diyecek.

Taraftarlar Yalı Stadı için harekete geçiyor!

Yönetim, mahkeme kararıyla Yalı Stadı için açılan davalara müdahil oldu. Taraftarlar ise önümüdeki hafta Karşıyaka Belediyesi önünde toplanıp yetkilileri protesto edecek

Hasan Çaboğlu: TOKİ kararlı olmasa, bırakır giderdik!

Karşıyaka Yalı Stadı Koordinatörü Hasan Çaboğlu, KSK'nin çalışmalara ilgi göstermemesinden yakındı ve "TOKİ kararlı olmasa, bırakır giderdik" dedi.

Karşıyaka Stadı'nı 2016'ya yetiştirmeyi hedefliyoruz!

İzmir Karşıyaka Başkanı Ali Erten, Yalı'daki eski ilçede stadının bulunduğu arazide projelendirilen 15 bin kişilik yeni stat için, "Öyle ya da böyle, bu tesis yapılacak" dedi.

Karşıyaka Yalı Stadı inşa edilecek!

İzmir Karşıyaka Başkanı Ali Erten, Yalı'daki eski ilçe ' stadının bulunduğu arazide projelendirilen 15 bin kişilik yeni stat için, "Öyle ya da böyle, bu tesis yapılacak" dedi.

Karşıyaka Yalı Stadı modern hale getiriliyor!

Karşıyaka Başkanı Ali Erten dün Yalı Stadı inşaat alanında yöneticilerin ve firma sorumlulularının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Erten, "Biz burada yoktan var etmiyoruz.

Karşıyaka Stadı için belediyeden bedelsiz yer tahsisi!

Karşıyaka Yalı'da yıkılan eski stad alanı üzerine 15 bin kişilik yeni stadyum yapılması önündeki mülkiyetle ilgili engel Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 7 Eylül'de alacağı kararla kalkacak.

yalı stadı acele kamulaştırma Haberi

yalı stadı acele kamulaştırma

Göztepe Gürsel Aksel ile Karşıyaka Yalı'ya yapılacak iki stadla ilgili süreç bu hafta başlayacak. İzmir'e gelip iki stadı gezen Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Yalı Stadı'nın yapımını hızlandırmak için Bakanlar Kurulu'na sunulacak acele kamulaştırma kararıyla ilgili yaklaşık 15 gündür masasında bekleyen dosyayı bu hafta imzalayıp, göndereceği öğrenildi. Çağatay Kılıç'ın dosyayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte yurt gezisinde olması nedeniyle şimdiye kadar masasında beklettiği öğrenildi. 


Yalı Stadı'nda çalışmaların başlaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na acil durumlarda tek başına imar yetkisi veren 6306 Sayılı Kanun doğrultusunda hareket planı yapıldı. Kılıç'ın Bakanlar Kurulu'na göndereceği dosyaların imzalardan geçmesinin ardından mart ya da nisan ayı gibi inşaatlara başlanacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm Yalı'daki süreci hızlandırmak için ruhsat çalışmasını Karşıyaka Belediyesi'nin yerine kendi bünyesinde yapabileceği de konuşulan bir...