03 / 05 / 2024

Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?

Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?

Sürekli, Yalı Stadı için Ekim’de Danıştay’dan karar çıkabileceğini belirterek, “İnşallah karar lehte olur. Aleyhte olsa bile kimse tedirgin olmasın, Göztepe örneği ortada” dedi



Göztepe Stadı'nda yaşanan gelişmeler, Yalı Stadı'nı heyecanla bekleyen Karşıyakalıları da ayağa kaldırırken, AK Parti  İzmir  Milletvekili Kerem Ali Sürekli, bu konuda karamsarlığa düşen Karşıyakalılara garanti vererek, yeşil-kırmızılı camiayı rahatlattı.


Yeni Asır aracılığıyla KSK camiasına seslenen Sürekli, KSK'nin stat projesin, Göztepe'den önde olduğunu, Yalı'ya yapılacak statta Danıştay sürecinin beklenmesinin kulüp yararına olduğunu söyledi.


KSK Stadı için, hukuki süreç beklenmeden, Göztepe Stadı'nda olduğu gibi yeni ihale adımının atılabileceğini vurgulayan Sürekli, "Bizler mahkeme kararından sonra,  TOKİ  başkanı ile görüşerek, ihalenin iptal edilmemesini, Danıştay kararının beklenmesini sağladık. Çünkü Karşıyaka Stadı inşaatında önemli derecede yol alınmıştı. Göztepe'de ise inşaat başlamadığı için, proje revize edilerek yenilendi" dedi.


Kendisinin hukukçu olduğunu ve kurban bayramının ardından Danıştay'daki dosya ile ilgili, kendisinin şahsen çalışma yapacağını da söyleyen Sürekli, "Ekim'de Danıştay kararının çıkmasını bekliyoruz. Karar olumlu olursa KSK stadının inşaatı devam edecek. Olumsuz çıkarsa da kimse tedirgin olmasın. Göztepe örneği ortada. İptal olursa yeni projede yaşam alanlarını artırırız. İptal olmasa bile, hukuken mümkünse projede revizyon yaparak, yaşam alanlarını çoğaltabiliriz. Belediye başkanımızın isteği de olur, o da bize yardımcı olur. Karşıyaka'nın kapasite konusunda artı talebi yok. Önemli olan kulübün bu stattan gelir elde etmesi. Bir kez daha söylüyorum. O dava en kısa sürede sonuçlanacak ve hızlı bir şekilde yola devam edeceğiz" dedi.


HEMEN DEVREDERİZ


KSK'ye yönetici olarak da hizmet eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hukuk sürecinin ardından stadın tekrar yapımına başlandığında, kulüp yönetiminin, statla ilgili bazı ticari alanların kiralama işlemlerini yaparak gelir elde edebileceğini söyledi. Sürekli, bunun için proje yürürken stadın devrini yapabileceklerini vurguladı.


SİNERJİYE İNANAIRIM


Karşıyaka'nın sezona deplasman galibiyetiyle başlamasının da kendisini çok mutlu ettiğini, yönetim ve futbolcuları tebrik ettiğini vurgulayan Kerem Ali Sürekli, "Ben olumlu sinerjiye inanıyorum. İnşallah verdiğimiz olumlu enerjiyle şampiyonluk gelir" dedi. Sürekli, Yeni Asır'ın, KSK'nin 2. Lig'de şampiyon olduğu 1969-70 sezonunda yaşananlarla, bugün yaşananların benzerliğini vurgulayan haberine de atıfta bulunarak, "Teröristlerin 15 Temmuz girişimi, transfer yasağını kaldırmak için kaynak arayışımızı sekteye uğrattı. Transfer yapılamadı. Ama gençler iyi gidiyor. Herşeyde bir hayır vardır" ifadesini kullandı.




Emirhan ERGEN/Yeni Asır


Geri Dön