05 / 05 / 2024

yalıçiftlik yangın

yalıçiftlik yangın

Bodrum'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleyle söndürüldü. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yangın, Yalıçiftlik beldesinin Çukurköy mevkisindeki ormanlık alanda akşam üzeri başladı.

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yalıçiftlik Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıçiftlik Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Koçer tarafından kuruldu.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Ali Ağaoğlu Bodrum Yalıçiftlik'teki arsasını satıyor!

Türkiye'nin en büyük müteahhitlerinden biri olan Ali Ağaoğlu'nun Bodrum Yalıçiftlik'te bulunan arazisine otel yapacağı konuşuluyordu. Hatta araziye "Ali Ağaoğlu Turizm Projesi" tabelası da asılmıştı. Ağaoğlu bu projeden vazgeçti. Hatta araziyi satmak için müşteri arıyor...

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Mudanya Yalıçiftlik Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımına başlanılan Mudanya'daki Yalıçiftlik Barajı'nın inşaatı tamamlandı. Temelden 36,5 metre yüksekliğe sahip barajın 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi, İrfan Yalın tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Ağustos'ta Sultanbeyli, Adil Mahallesi'nde kuruldu.

Yangın yalıtımı binaları yangından korur!

Eryap Grup CEO'su Eruslu, binalara yapılan yangın yalıtımında yanmaz, ısı geçisine yüksek direnç gösteren, alevle teması durumunda zehirli gaz çıkarmayan, doğal hammaddeden üretilmiş 'Taş yünü' kullanılması gerektğini söyledi.

Murat Özcan: Yangın yalıtımı binalarda riski azaltır!

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yangın çıkma olasılığının her zaman var olduğunu belirterek, yangında doğru yalıtımın hayat kurtardığına dikkat çekti.

Hilti'den yeni Pasif Yangın Durdurucu!

Yangın felaketinde can kayıplarının yüzde 70’i duman zehirlenmesi kaynaklı gerçekleşirken Hilti Pasif Yangın Durdurucu ürünler 4 saate kadar yangın, gaz ve duman yalıtımı sağlıyor.

Emrullah Eruslu: Yangın yalıtımında eksiğiz!

Hayati öneme sahip yangın yalıtımının eksikliği, her yıl binlerce hane ve işyerinde can ve mal kaybına yol açıyor. Eryap A.Ş. CEO’su Emrullah Eruslu, stanbul’da bu yıl yalnızca Ocak ayında bile 2.605 yangının meydana geldiğini belitti.

yalıçiftlik yangın Haberi

yalıçiftlik yangın


Yalıçiftlik beldesine çıkan yangın, havadan 4 helikopter, karadan da 17 arazöz ve 50'ye yakın orman işçisinin müdahalesiyle söndürüldü. Kaynak yaparken yangının çıkmasına neden olduğu iddia edilen bir kişi 

gözaltına alındı


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yangın, Yalıçiftlik beldesinin Çukurköy mevkisindeki ormanlık alanda akşam üzeri başladı.


Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına 4 helikopter, 17 arazöz, yaklaşık 50 orman işçisi ve belediyelerden gelen itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Alevler, hava araçlarının da desteğiyle daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Orman işçileri, bölgede bir süre soğutma çalışması yaptı.


Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, yangının ihmal sonucu çıktığının belirlendiğini söyledi. Yangına kısa sürede müdahale ettiklerini ve alevleri 2 saatte söndürdüklerini ifade eden Kazakoğlu, bu nedenle sadece 5 dönümlük alanın zarar gördüğünü kaydetti. 


Öte yandan, kaynak...