05 / 05 / 2024

yalıkavak imar planı iptali

yalıkavak imar planı iptali

MUĞLA 1. İdare Mahkemesi, 3038 hektarlık alanı kapsayan Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesinin belediye sınırlarını da içine alan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planını iptal etti.

Bodrum Yalıkavak'taki arazinin imar planı değiştirildi!

Türkiye'de yer alan araziler bir bir özelleştiriliyor ve imara açılıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; bugün, Bodrum Yalıkavak'ta yer alan büyüleyici bir manzarası bulunan arazinin de imara açıldığı belirtildi. 

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Küçükçekmece Kavşak Ön Projesine ilişkin imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Yalı Caddesi - 27 Mayıs Caddesi Arası Yol, Kavşak Ön Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Çatalca Yalıköy imar planı askıda!

İBB, Çatalca Yalıköy'e ilişkin 21 Haziran 2017 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planını bugün askıya çıkardı.

Yenikapı Yenileme Projesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Fatih İlçesi, Yalı Mahallesi'nde belirlenen adalarda Yenikapı Yenileme Projesi'ne ilişkin hazırlanan nazım imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Ordu Bolaman ve Yalıköy'ün imar planı yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinin turizmde geleceğine yönelik katkı sağlamak üzere, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahallelerinde imar planı çalışması başlattı.

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Kuzey Bodrum Nazım İmar Planı iptal edildi!

MUĞLA 1. İdare Mahkemesi, 3038 hektarlık alanı kapsayan Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesinin belediye sınırlarını da içine alan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planını iptal etti.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Manisa Sarıgöl'e yeni imar planı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya Sarıgöl ilçesi sınırları içinde 1/5000 Ölçekli Revizyon, ilave nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon ilave uygulama imar planı hazırlancak.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Arhavi Belediyesi yeni Kavak HES planını reddetti!

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

Artvin'deki kömür tesisinin imar planı onaylandı!

Artvin İl Genel Meclisi Kavak Köyünde yapılmak istenen kömür eleme ve paketleme tesisi için imar planını onayladı. Cuma günü yapılması planlanan oylamanın öne çekilmesi ve apar topar oylamanın yapılması dikkat çekti.

yalıkavak imar planı iptali Haberi

yalıkavak imar planı iptali

MUĞLA 1. İdare Mahkemesi, 3038 hektarlık alanı kapsayan Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesinin belediye sınırlarını da içine alan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planını iptal etti.


Kararda, söz konusu imar planlarının şehircilik esaslarına uygun olmadığı sonucuna varıldığı belirtildi. Tunçbilek ailesi 1985 yılında Bodrum’un Yalıkavak Beldesi Gerçiş Köyü, Yaka Mevkiinde bir villa inşa etti. 1985 yılından itibaren Tunçbilek ailesinin kullandığı villa da kapsadığı alanla ilgili Yalıkavak Belediyesi’nce 2010 yılında yeni bir imar planı hazırlandı. Planda, Tunçbilek ailesinin taşınmazı yok sayılarak kamuya ait bir yer gibi gösterildi.Hazırlanan imar planı 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca da onaylandı. Tunçbilek ailesi adına avukat Hulusi Coşkun, parselin bulunduğu alanda yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planının iptali için 2014 yılında...