02 / 05 / 2024

yalıtım malzemeleri nelerdir

yalıtım malzemeleri nelerdir

Isı yalıtım tekniği olan mantolama çeşitleri arasında dış cephe mantolama da yer alıyor. Dış cephe mantolama malzemeleri haberimizde bulunuyor...

Yalıtım nedir?

Yalıtım nedir? Binalarda ısı yalıtımı yapılması ne işe yarıyor? Bina ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu? Sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Livane Yalıtım Ve İzolasyon Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Livane Yalıtım Ve İzolasyon Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Şener tarafından kuruldu.

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serenay Elüstün tarafından kuruldu.

Bauhaus inşaat yalıtım malzemeleri ne kadar? 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İnşaat ve ev malzemeleri satan Bauhaus yalıtım malzemeleri de satıyor. Bauhaus’ta yalıtım malzemeleri ne kadar? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi….

Mks Group Yalıtım Malzemeleri Ticaret İhracat Ve İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Mks Group Yalıtım Malzemeleri Ticaret İhracat Ve İthalat Limited Şirketi bugün Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kasım Eroğlu tarafından kuruldu.

Abc Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Danışmanlık Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abc Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Danışmanlık Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaan Dişkaya tarafından kuruldu.

Megaron Mühendislik İzolasyon Yalıtım Malzemeleri Yapı İşleri İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Megaron Mühendislik İzolasyon Yalıtım Malzemeleri Yapı İşleri İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta kuruldu.

İzomerk İzolasyon Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

İzomerk İzolasyon Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Barış Topal tarafından kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Dydk Yalıtım Danışmanlık İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dydk Yalıtım Danışmanlık İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Osman Duydukoğlu tarafından kuruldu.

Ars Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Seher Arslan tarafından kuruldu.

Yalıtım malzemeleri ihracatının şampiyonu İzocam oldu!

İzocam "En Çok Yalıtım Malzemesi İhracatı Yapan Firma" kategorisinde birincilik ödülüne sahip oldu.

yalıtım malzemeleri nelerdir Haberi

yalıtım malzemeleri nelerdir

Dış cephe mantolama malzemeleri!

Mantolama işlemi, binalar üzerinde yapılan ısı yalıtım tekniği olarak karşımıza çıkıyor. Mantolama işlemi, binanın toprak altındaki kısımlarına yapılabileceği gibi, toprak üstünde yer alan duvarları için de yapılıyor. Ayrıca mantolamayı iç cephe ve dış cephe mantolamaları olarak da sınıflara ayırmak mümkün.


Buna göre dış cephe mantolaması nasıl yapılır? Dış cephe mantolama malzemeleri nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dış cephe mantolama malzemeleri...

Dış cephe mantolaması, yapının dış duvarlarına yapılan mantolama işlemine deniyor. Dış cephe mantolama uygulaması için kullanılacak malzemelerin başında EPS geliyor. 


Boyutları tercihe göre seçilebilen bu malzemeler, bir yapıştırıcı aracılığı ile binanın dış cephesine yapıştırılıyor. Daha sonra binanın kalınlığına göre 9 cm ya da 12 cm'e kadar dübelleme işlemi yapılıyor. Söz konusu dübelleme uygulaması binanın duvarlarının cinsine göre değişkenlik gösterebiliyor.


Dübelleme işleminden...