24 / 07 / 2024

Yalıtım malzemesi uygulama şekli beyanı

Yalıtım malzemesi uygulama şekli beyanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Merdin: " Yeni yürürlükle firmalardan ürünlerinin cephe yalıtımında kullanılması durumunda hangi sistem içinde uygulanması gerektiğini beyan etmesini istiyoruz" dedi..

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Binalarda ses yalıtımı için geç değil!

İzocam, 28 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde yaşam alanlarında ses yalıtımının altını çiziyor. İzocam Kalibel ile yeni veya eski olması fark etmeden her yapıya kolay ve çabuk uygulama fırsatıyla ses yalıtımı yapılıyor. 

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Yalıtım malzemeleri ihracatının şampiyonu İzocam oldu!

İzocam "En Çok Yalıtım Malzemesi İhracatı Yapan Firma" kategorisinde birincilik ödülüne sahip oldu.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

Emek Yalıtım Uygulama İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emek Yalıtım Uygulama İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Seyhan Şahin ve Ali Şahin ortaklığında kuruldu.  

Tavuk tüyleri yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir!

Imperial College Üniversitesi'nde okyan Ryan Robinson ile tasarımcı Elena Dieckmann tavuk tüylerini değerlendirecek bir proje geliştirdi. Tavuk tüyü yakında binalarda yalıtım malzemesi olarak kullanılabilecek...

Evlerin yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok!

Kadir Has Üniversitesi'nin Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri Araştırması sonucuna göre, evlerin yüzde yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok. Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete bin 204 kişi katıldı.

Bayrak Yalıtım Restorasyon Uygulama Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bayrak Yalıtım Restorasyon Uygulama Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Zekeriya Bayraktar, Tamerhan Bayrak ve Hamza Mer Bayrak imzasıyla kuruldu.

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

Kalekim İzopur Trans ile yalıtımda ideal çözüm!

Kalekim, şeffaf su yalıtımı malzemesi ‘İzopur Trans’ ile balkon ve teraslarda rahatlıkla uygulanabilen, pratik ve etkili çözümler sunuyor. İzopur Trans, her türlü malzeme ile kaplı balkon ve terasların su yalıtımı için, kolay ve hızlı bir uygulama imkanı

Yalıtım malzemesi uygulama şekli beyanı Haberi

Yalıtım malzemesi uygulama şekli beyanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, yılbaşında yürürlüğe girecek genelgeyle, firmalardan cephe yalıtımında kullanılan ürünlerinin hangi sistem içinde uygulanması gerektiğini beyan etmelerini isteyeceklerini, denetimlerde de beyan edilen sisteme uyulup uyulmadığının kontrol edileceğini bildirdi.


Merdin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaşanabilir bir çevre ve marka şehirler oluşturmayı hedeflediğini kaydetti.


Marka şehirlerin, güvenli ve enerji verimliliği yüksek yapılarla oluşturulabileceğini vurgulayan Merdin, şunları söyledi:


"Bu felsefe doğrultusunda, özellikle mevcut yapı stoğumuzda, Sayın Başbakanımızın da açıkladığı üzere, enerji verimliliğinin artırılması için belirli programlar düzenlenecek. Bu programlar düzenlemeden önce, nitelikli uygulamaları teminen, gelişigüzel olmayan, yapıların güvenliğini tehlikeye atmayan bir sistem genelgesi yayımladık. 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle binaların dış cephelerinde kullanılacak EPS ve benzeri sistemlerin yangın testinden geçmesini zorunlu kıldık....