18 / 05 / 2024

yalıtım projelerinin önemi

yalıtım projelerinin önemi

Enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda bilincin yaygınlaşması amacı ile her yıl Ocak ayının 2. haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası’ nda, Türkiye’ nin çatıları sınıfta kaldı...

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kırklareli Üniversitesi'nin yalıtımında İzocam kullanıldı!

İzocam, verdiği yalıtım danışmanlığı hizmetiyle her ihtiyaca uygun çözümler ve ürünler sunuyor. Şirket, Türkiye'nin önemli projelerinin tercihi olmaya devam ediyor.

Yalıtım yaz aylarında da enerji tasarrufu sağlıyor!

Eryap Grup, 5 Haziran Çevre Günü’nde sürdürülebilir bir gelecek için; yaşanan iklim değişiklikleriyle birlikte önemi iyice anlaşılan ısı yalıtımı konusunun sadece soğuk günler için değil, sıcak günler için de gerekli olduğuna dikkat çekti.

Bina yalıtımında tek kat sıva dönemi başlıyor!

İNŞAAT ve madencilik sektörünün öncü firmalarından OKKA Group'un, binalar için yapı ve yalıtım çözümleri sunan markası No1 ile "tek kat sıva" devri başlıyor.

Isı yalıtımında en çok yapılan 5 hata!

Günümüzün modern şehirlerinde enerji verimli ve çevre dostu binaların önemi giderek artıyor. Böyle bir binaya sahip olmak için yapılması gereken uygulamaların başında ise ısı yalıtımı geliyor.

Gazbeton'dan yeni yalıtım plağı Minepor!

İnşaat sektörüne ilişkin yasa ve yönetmeliklerdeki gelişmeler, binaların enerji performanslarına ve malzemelerin yalıtım özelliklerine dikkat edilmesini zorunlu kılıyor. Cephe, teras ve tavan yalıtımlarının önemi her geçen gün artıyor...

Kentsel Dönüşüm ve Su Yalıtımı Zirvesi’nin ana sponsoru Kalekim!

Yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim, İZODER’in gerçekleştirdiği “Kentsel Dönüşüm ve Su Yalıtımı Zirvesi”nin ana sponsorluğunu üstlendi. Su yalıtımının önemi tüm yönleriyle ele alındı.

Kentsel Dönüşüm ve Su Yalıtımı Zirvesi yarın düzenleniyor!

Kentsel dönüşümün gündemde olduğu bugünlerde yeni yapılacak binaların daha sağlam ve güvenli olması için su yalıtımının önemi ve standartları 24 Ekim’de Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde belirlenecek.

Yalıtım Zirvesi'nde kentsel dönüşüm ve deprem konusu ele alınacak!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği'nin (İZODER) düzenleyeceği Yalıtım Zirvesi'nde su yalıtımının binaların deprem güvenliği açısından ve önemi masaya yatırılacak. Zirve, Marriott Hotel Asya'da 24 Ekim'de gerçekleşecek..

Isı yalıtımının önemi nedir?

Isı yalıtımının önemi nedir?: Isı yalıtımının en önemli sağladığı avantaj yüzde 50' lere varan enerji tasarrufu oluyor. Isı yalıtımı ayrıca binaların dıştan estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayarak evlerin değerini de artırıyor...

Evlerdeki ısı yalıtımının önemi!

Evlerdeki ısı yalıtımının önemi sağlamış olduğu enerji tasarrufu sayesinde insanlar tarafından kavranmaya başladı. Isı yalıtımı ile evlerimizde enerji tasarrufunun yanı sıra odalarda oluşan küf mantar siyah leke gibi bakterilerden de korunmuş oluyoruz...

Dış cephe ısı yalıtımı!

Dış cephe ısı yalıtımı ısı yanında ses yalıtımı da sağlıyor. Dış cephe mantolama ile ortalama yüzde 50 ile yüzde 60' lık ısı yalıtım tasarrufları sağlanabiliyor. Dış cephe ısı yalıtımının önemi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

yalıtım projelerinin önemi Haberi

yalıtım projelerinin önemi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) yaptığı araştırmaya göre; geçtiğimiz 10 yılda yalıtımsız ve hatalı çatıların ülke ekonomisine verdiği zarar 23 milyar TL’nin üzerinde. Sadece 2012 yılında yaklaşık 4 milyar TL sorunlu ve günümüz gereksinimlerini karşılamayan çatılar yüzünden havaya gitti. Çatılarla ilgili bu israfın başlıca nedenleri ise konut ve işyeri çatılarındaki yalıtım eksikliği, mevcut yalıtımların korunamamış olması, çatı kaplama sistemlerindeki eksik ve yanlış uygulamalar olarak öne çıkıyor.


Yalıtımlı çatılar yakıt ve elektrik faturalarında yüzde 30’a varan tasarruf sağlıyor!


Türkiye’deki 9 milyon binanın 8 milyonunda çatı yalıtımı olmadığına dikkat çeken ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, yalıtımsız ve hatalı çatılar nedeniyle 10 yılda 23 milyar TL’nin havaya gittiğini açıkladı. Binaların en çok çatılardan enerji kaybettiğini belirten Yavuz, yalıtımı olmayan çatıların,...