27 / 04 / 2024

Evlerdeki ısı yalıtımının önemi!

Evlerdeki ısı yalıtımının önemi!

Evlerdeki ısı yalıtımının önemi sağlamış olduğu enerji tasarrufu sayesinde insanlar tarafından kavranmaya başladı. Isı yalıtımı ile evlerimizde enerji tasarrufunun yanı sıra odalarda oluşan küf mantar siyah leke gibi bakterilerden de korunmuş oluyoruz...




Evlerdeki ısı yalıtımının önemi!


Evlerdeki ısı yalıtımının önemi gün geçtikçe insanlar tarafından daha net anlaşılıyor. Günümüzde ısı yalıtımı yapılmış olan binalarda yapılmamış binalara oranla ısınma veya serinleme giderlerinde yüzde 50'ye varan tasarruflar yapıldığı gözle görülür oldu. Bu nedenle evlerdeki ısı yalıtımının öneminin kavranmasıyla bina dış cephe yada daire içi ısı yalıtım sistemlerinin tercih edilmesi de yaygınlaşmaya başladı.


Isı doğası gereği sürekli bir hareket halindede olduğundan değeri arttıkça düşük hava sıcaklıklarının olduğu yerlere doğru gitmeye başlar. Bu nedenle evlerimizde kullandığımız ısınma  aletlerinin enerji tüketimi de fazlalaşır. Dolayısıyla bu da ay sonunda gelen faturalarda kendini hissettirir. 


Evlerdeki ısı yalıtımının önemini kavrayanlar genellikle mantolama ve çatı yalıtım sistemleri başta olmak üzere çeşitli ısı yalıtım tekniklerine başvuruyor. Evlerde ısı yalıtımı yaptırmak son zamanlarda yaygınlaşan ev sahipleri ve oturanlar için büyük rahatlık sağlayan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.

 

Avrupa’da daha önce ortaya çıkan ev ısı yalıtım sistemleri ülkemizde de son dönemlerde kullanılmaya başlanıyor. Isı yalıtımının ne denli önemi olduğunu anlayanlar bu sisteme başvuruyor. Bunun sebebi mantolama sistemi döşenen daire ile aynı koşullarda olan döşenmeyen dairleler arasında yüzde 50'ye varan oranlarla ısı ve ısınma farkı olmasıdır. Yani mantolama sistemi doğalgaz ya da herhangi ısıtıcıya yapılan yatırımı yarıya düşürdüğü için kendi maliyetini de kısa sürede çıkartabiliyor.


 Isı yalıtımı yaparak binanın ömrünü uzatmak, kullanıcıya sağlıklı, konforlu mekanlar sunabilmek ve bina kullanım aşamasında yakıt ve soğutma giderlerinde büyük kazanım sağlanıyor. Isı yalıtımı uygulamaları ile enerji tasarrufunun yanı sıra küresel ısınma ve hava kirliliğinin artması da önlenmiş oluyor. Yapılarda kurallara uygun şekilde gerçekleştirilen ısı yalıtımının bireyler ve ülkeler açısından pek çok yararı bulunuyor. Şüphesiz bunların en önemlisi ısı yalıtımının enerji tasarrufuna olan katkısıdır.



Mantolama yapılırken tüm kat malikleri masrafa katılır!
Isı yalıtımsız binalar yüzünden 13,5 milyar TL boşa harcanıyor!
Binalarda su yalıtımı zorunlu hale getirildi!
Doğru ısı yalıtımı ile çatı katı yaşam süresini uzatın!
Dış cephe kaplaması yaptırma!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön