05 / 05 / 2024

Yalova bina atıklarından hazır beton

Yalova bina atıklarından hazır beton

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Adnan Oktar’ın Kandilli’deki arazisinde 23 kaçak bina yıkıldı!

Adnan Oktar ve grubuna yönelik başlatılan operasyonda; Kandilli’de kaldıkları binaların kaçak olduğu saptandı ve yıkım işlemleri gerçekleştirildi. 25 ünitenin bulunduğu 3 dönüm arazide 23 kaçak bina dozerler tarafından yıkıldı. 

Yalova'da imar barışından 1.914 kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, Yalova’da bin 914 kişinin imar barışından faydalanmak için başvuruda bulunduğu ifade etti...

Sütlüce'de yıkılan bina imar barışından faydalanabilir miydi?

Sütlüce ilçesinde geçtiğimiz günlerde yıkılan bina ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Canlı yayında yıkılan bina hem ruhsatsız hem de iskansız olduğu açıklandı. Peki bina yıkılmasaydı imar barışından faydalanacak mıydı?

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

İnşaatçılar maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçi!

Demir ve çimentoya kur nedeni ile bu yıl sonunda kadar yüzde 10 daha zam yapılması bekleniyor. İnşaatçılar ise maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçiler.

İstanbul'da metruk bina seferberliği başladı!

Türkiye’de 14 bin 519 adet metruk bina tespit edilirken bunların 6 bin 548’i yıkıldı. Belediyeler, tescilli metruk binaların yıkımı konusunda mevzuat engeline takıldıklarından yakınıyor.

Yalova bina atıklarından hazır beton Haberi

Yalova bina atıklarından hazır beton

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.


Yalova'da yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.


Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Osman Ulukaya, AA muhabirine, "İnşaat Yıkıntı Atıklarının Hazır Beton Sektöründe Yeniden Kullanılması" adlı Ar-Ge projesini yaklaşık bir yıldır sürdürdüklerini söyledi.


Proje kapsamında özellikle kentsel dönüşüm kapsamında ortaya çıkan yıkıntı atıklarından geri dönüşümle yeniden beton elde etmek üzerine çalıştıklarını belirten Ulukaya, şöyle konuştu:


"Özellikle değişik bina gruplarından, farklı yaşta ve özellikte binalardan, beton laboratuvarının atık betonlarından elde ettiklerimizi, taş ocaklarında kırdık. Bunlardan belli agregaları (kum, çakıl veya kırmataş) oluşturarak yeni betonlar oluşturduk. Bunları aylık, 2 aylık, 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık periyotlarla da kırarak...