20 / 05 / 2024

Yalovada OSB kurulmasına engel

Yalovada OSB kurulmasına engel

Yalova’nın 5 ihtisas OSB projesi, 3 katına çıkan arsa fiyatlarına takıldı. Vali Selim Cebiroğlu, kentte yatırım için uygun arazilerin metrekare fiyatının 100 lira civarında seyretmesinin girişimciyi zor durumda bıraktığını söyledi.

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

Denizli'de mermer ıslah OSB kurulması için ilk adım atıldı!

Denizli'de mermer ıslah organize sanayi bölgesi kurulmasını isteyen sektör temsilcileri, MAKSIAD Başkanı Mehmet Sarı'nın ev sahipliğinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

Bilecik Pazaryeri OSB'ye 4 firmadan 135 milyon TL'lik yatırım!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, 4 firma tarafından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanına toplam 135 milyon TL'lik yatırım yapılıyor. 

Çanakkale Çan'a OSB müjdesi!

ÇANAKKALE'nin Çan ilçe Belediye Başkanı Bülent Öz, ilçeye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması hakkında hazırladığı dilekçeyi, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’a sundu.

Filistin İsrail'in Kudüs'e gayrimeşru sanayi bölgesi kurulması kararını kınadı!

Filistin, İsrail'in Kudüs'ün kuzeyindeki bir bölgeye gayrimeşru Yahudi yerleşimlerinden sayılan sanayi bölgesinin kurulmasına ilişkin kararı onaylamasını kınadı.

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" dedi.

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde OSB kurulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, çalışmalar hakkında konuşuldu...

Kayseri'ye sağlık OSB kurulacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'ye bir Sağlık OSB kurulması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

Niğde'ye üniversite hastanesi kurulması mecliste!

Niğde'de üniversite hastanesi kurulmasına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

OSTİM OSB Kırgızistan'a rol model oldu!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, "Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Ajansı ile bu ülkede pilot OSB kurulmasına yönelik iş birliği mutabakat zaptı imzaladık" dedi...

Edirne'ye Gıda İhtisas OSB kurulacak!

AK Parti Edirne Milletvekili ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Fatma Aksal, Edirne'nin Keşan ilçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) kurulması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

Yalovada OSB kurulmasına engel Haberi

Yalovada OSB kurulmasına engel

Deniz, orman gibi doğal zenginlikleri ile öne çıkan Yalova, turizmin yanı sıra temiz sanayi alanında da büyümek istiyor. Kente kurulması planlanan Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB, Kalıp İmalatı İhtisas OSB, Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas OSB, Gemi İhtisas OSB ve Karma OSB projeleri yüksek arsa fiyatlarına takıldı. 


Söz konusu 5 OSB konusunda çalışmaların uzun süredir devam ettiğini söyleyen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, “Her şeyde denge esastır. Yalova sadece turizmle, süs bitkisiyle yol alamaz. Kentimizde temiz sanayinin de olmasını istiyoruz. İhtisas sanayinin kurulmak istenmesinin özü de budur. Planlanan OSB’lerin hiçbiri çevreye zarar vermez. Çevre planlarımız da mevcut. OSB’ler çok isabetli isimler ve konular içeriyor. Entegre bir sistem olabilir. Turizm, süs bitkisi ve kivi üretimine bir de doğa dostu temiz sanayi eklendiğinde...