30 / 04 / 2024

Yalovada yazlık konutlar artıyor

Yalovada yazlık konutlar artıyor

Doğası, termal kaynakları ve tarihi ile turistlerin uğrak yerlerinden Yalova'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl yaklaşık yüzde 11 artıyor.

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...

Ömer Niziplioğlu: Hatay yazlık konutlarla doldu!

Hatay'ın, turizm kenti olduğunu söyleyen ULİKAD Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Sadece yazlık konutlar yapıldığı sahili kaybediyoruz çok daha fazla gelire refaha ulaşabilme imkanı varken bu şekilde kalması hepimizin kaybıdır'' dedi.

Yazlık konut piyasası ısınmaya başladı!

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin TL’den başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon TL ve üzerine kadar uzanabiliyor...

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin liradan başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon lira ve üzerine kadar da uzanabiliyor. Peki Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konut piyasasında sıcak fırsatlar!

Tapucom kurucu ortağı Erşahin, yazlık konutlardaki yatırım fırsatlarına dikkat çekerek "Didim, Bodrum ve Kaş gibi tatil lokasyonlarında yer alan yazlık konutlar geçtiğimiz 4 yılda alıcısına yüzde 120’ye varan oranlarda kazanç sağladı." dedi...

Balıkesir Ayvalık'ta yazlık konutların tamamı doldu!

Edremit, Ayvalık ve Burhaniye'de 25 binin üzerinde yatak kapasitesiyle hizmet veren otel ve pansiyonlar yüzde 100 doluluğa ulaştı. Ayvalık sınırlarındaki yazlık konutların tamamı da doldu...

Urla'da yazlık konseptli konut tipi ilgi görüyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Yazlık sezonunu açılmasıyla ilginin arttığı konut tipi yazlıkları anlattı. Tümer, yazlık konseptli konutların en çok Urla'da ilgi gördüğünü söyledi.

Muğla'da yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Muğla'da yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası gelişti!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin İzmir'de gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırması, önde gelen turizm merkezlerinde ikincil konutların çevre verileri ve gelişimlerini analiz ederek yazlık ev piyasası fırsatları ve değerlerini açığa çıkarıyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, İzmir'de yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Yazlık konutlar kayıt altına alınacak!

Tatil yörelerinde kayıt dışı kiralandığı için vergi kaybına neden olan ve bu yönüyle "turizmin kayıp hazinesi" olarak değerlendirilen yazlık konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldı.

600 bine yakın yazlık konut turizme hizmet edebilir!

İkincil konut olarak da adlandırılan yazlık veya mevsimlik konutların turizme kazandırılması için başlatılan çeşitli projeleri değerlendiren uzmanlar, toplam yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 75'ini böyle konutlardan sağlayan İspanya'yı örnek gösterdi.

Gökçe Özdemir: Yazlıklar turizme katılmalı!

Yaşar Üniversitesi Turizm işletmeciliği Bölüm Başkanı Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Ferika Özer Sarı, yazlık konutların 4 mevsim turizme kazandırılabileceğini söyledi...

Yalovada yazlık konutlar artıyor Haberi

Yalovada yazlık konutlar artıyor

Doğası, termal kaynakları ve tarihi ile turistlerin uğrak yerlerinden Yalova'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl yaklaşık yüzde 11 artıyor.  Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, kente 2013 yılında gelen turist sayısının 535 bin 691'i bulduğunu söyledi. Kente gelen turist sayısının 2014'te yüzde 11 artışla 594 bin 439'a yükseldiğini kaydeden Karatekin, Yalova'yı ağırlıklı yerli turistlerin ziyaret ettiğini, ardından Arap, Rus ve Alman uyrukluların geldiğini beliıtti. Karatekin, "Turist sayısının bu yıl da 2014'teki artış oranını yakalayacağını tahmin ediyoruz" dedi.  Kente gelen turist sayısındaki artışta, hizmete açılan termal turizm tesisleri ve sayısı 28 adedi bulan turizm seyahat acentelerinin etkili olduğunu belirten Ziya Karatekin, "Ayrıca, yapımı devam eden Körfez Geçiş Köprüsü de artışta önemli rol oynuyor"...