02 / 05 / 2024

yalovadaki devremülklere Araplar ilgi mi gösteriyor

yalovadaki devremülklere Araplar ilgi mi gösteriyor

Türkiye yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Arap yatırımcılar, 15 günlük periyotlarla kullanılabilen devre mülkler yerine, daha uzun ve kapsamlı kullanımları göz önüne alarak daire yatırımı yapmaya başladılar.

Devremülk mağdurları dikkat!

Uygun fiyatlara ortak tapu üzerinden sunulan devremülkler makul bir tatil seçeneğinin yanı sıra kimi zaman ciddi mağduriyetler de yaratıyor. Vatandaşlar, hayal ettikleri devremülklere kavuşamadığı gibi sözleşmeyi iptal etmek istediklerinde de birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor.

Devremülklere ödenen para kadar hizmet alınır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Devremülke parasını ödediğim kadar hizmet alabilir miyim?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Yalova'daki devremülkler Arapların gözdesi oldu!

Türkiye yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Arap yatırımcılar, 15 günlük periyotlarla kullanılabilen devre mülkler yerine, daha uzun ve kapsamlı kullanımları göz önüne alarak daire yatırımı yapmaya başladılar.

Türkiye'den en çok Araplar gayrimenkul alıyor!

AVM'lerde sürekli görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı olurken 201 3'te 735 bin m2 mülk alan Araplar bu yıl rakamı 2 milyona çıkardı.

Araplar 2014'te 2 milyon metrekare mülk aldı!

AVM'lerde görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı oldu. Körfez sermayesi 2013'te toplam 735 bin m2 mülk alırken, 2014'te rakam 2 milyon m2'ye fırladı.

Turizmin üvey evladı devremülkler oldu!

Taraklı Termal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tunç "Türkiye'de devremülk sistemi üvey evlat muamelesi görüyor. Sağlık sektörünü ayağa kaldıracak sektör ihmal ediliyor" dedi. İşte açıklamalar...

Araplar Türkiye'den 910 bin metrekare taşınmaz aldı!

AVM’lerde sürekli görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı olurken 2013'te 735 bin m2 mülk alan araplar bu yıl rakamı 2 milyona çıkardı.

Araplar 2014'te Türkiye'de 2 milyon metrekare konut rakamına ulaştı!

AVM’lerde görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı oldu. Körfez sermayesi 2013’te toplam 735 bin metrekare mülk alırken, 2014’te rakam 2 milyon metrekareye fırladı.

Körfez GYO, Balıkesir'de devremülk projesi yapacak!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Balıkesir'in Güre köyünde yapılacak devremülk projesi sözleşmesinin imzası için yetkilendirme yapıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten yapılan açıklama...

Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi!

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları..

Devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Devremülk satın alan kimseler, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. Peki, devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk davalarında görevli mahkeme!

Bir mülkün, yılda belli günlerini satın alınabildiği sisteme devremülk deniyor. Devremülk sözleşmesi yaptıktan sonra, devremülkün iptalini isteyen kimseler, karşı tarafa dava açabiliyor. Peki, devremülk davalarında görevli mahkeme hangisidir?

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

yalovadaki devremülklere Araplar ilgi mi gösteriyor Haberi

yalovadaki devremülklere Araplar ilgi mi gösteriyor

Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye'deki konutlara yoğun ilgi gösteren Araplar, devre mülk ve Marmara bölgesinin en kapsamlı otel projesi olarak tasarlanan Yalova termallerden devre mülk satın almaya başladılar. Akdeniz ve Ege bölgesinde deniz, İstanbul'da kültür, Karadeniz'de yayla ve Uludağ gibi bölgelerde kış turizmini keşfeden Araplar şimdi de Yalova'da termal turizmle ilgilenmeye başladılar. Turist olarak sağlık turizmiyle yetinmeyen Arap yatırımcılar, 15 günlük periyotlarla kullanılabilen devre mülkler yerine, daha uzun ve kapsamlı kullanımları göz önüne alarak daire yatırımı yapmaya başladılar. 


BİR KATIN TAMAMINI SATIN ALDILAR 

Bir Arap yatırımcı, proje içerisinde yer alan blokların bir tanesinden 3 adet dubleks daire alarak projenin 3. katını tamamen kapattı. Toplamda 5 oda ve 3 yata odası olarak 8 oda şeklinde birleştirilen daireler, yatırımcı için üretilen özel mobilyalar ve...