06 / 05 / 2024

yan cephe

yan cephe

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir?

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Bursa'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli binalarda yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmaları şimdi de kent girişlerine kaydırıldı.

Erzurum'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi mekân ve caddelerini modernize ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kentsel estetik ve dönüşüm çalışmalarının yanında kent merkezi ve ilçelerde cephe sağlıklaştırılması çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Kentsel dönüşüm 200 yan sektörü tetikleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, katıldığı MİAD 11. Olağan Genel Kurulu'nda startını verdikleri kentsel dönüşüm projesinin, sadece inşaat değil, 200 yan sektörü tetikleyerek ekonomik büyümeyi canlandıracağını söyledi...

Gözdem Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri İnşaat Şirketi kuruldu!

Gözdem Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri İnşaat ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Mahan, Süleyman Eryiğit 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 4 Kasım'da kuruldu

Kent Meydanı AVM Behzat Ç Ankara Yanıyor'un galasına ev sahipliği yapıyor!

“Behzat Ç Ankara Yanıyor…” filminin Bursa galası 8 Kasım Cuma akşamı (yarın) yapılacak. Galaya filmin Başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, yönetmen Serdar Akar, oyuncular Seda Bakan, Fatih Artman ve Berkan Şal katılacak.

Mardin'de 644 iş yerinin cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında, Birinci Cadde'de bulunan yaklaşık 644 iş yerinin cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Ayanoğlu, projenin Mardin'in marka şehir yolunda dev adım olduğunu söyledi..

7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu başvuruları başladı!

7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun bu seneki Ana Sponsoru Braas Çatı Sistemleri, Altın Sponsorlar ise BTM ve Onduline Avrasya oldu. Sempozyumun bildiri kitabı sponsorluğunu ATERMİT üstlendi.

Esenler'de yan yatan 5 katlı bina yıkıldı!

Esenler’de bir ay önce yan yatan ve apar topar boşaltılan 5 katlı apartman yıkıldı. Orhan Oğuz Türk, bina sahiplerine, “Riskli yapı raporuna göre ister kira yardımı alacaksınız, isterseniz de 10 yıl vadeli kredi kullanabileceksiniz” dedi

Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu’na bildiri göndermek için son gün 1 Kasım!

Çatı sektörünün gelişmesi ve büyümesi için faaliyet gösteren ve sektörün tek uzman başvuru mercii olan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), 7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu’nu düzenlemeye hazırlanıyor...

Sinpaş Altınoran’ın dış cephe ısı yalıtımı Baumit tarafından yapılıyor!

Türkiye’nin temalı en büyük konut projesi olan Sinpaş Altınoran’ın dış cephe ısı yalıtım sistemi Baumit tarafından yapılıyor. Baumit, projenin ısı yalıtım performansını en üst seviyede sunmayı garanti ediyor.

Merter Nef Projesi! Metro ve metrobüsün hemen yanında!

Merter Nef Projesi, metro ve metrobüsün hemen yanında 11 üniversitenin tam ortasında hayata geçiriliyor. Merter Nef Projesi'nde konutlar modüler sistem birleştirilen 1+1 olarak müşterilere sunuluyor

Blue Safe Mavi Kale dış cepheler için dekoratif çözümler sunuyor!

Blue’Safe Mavi Kale, binaların dış cepheleri için dekoratif çözümler sunuyor. Yeni yapıların yanı sıra eski yapılarda da kullanılabilen Blue’s Decor dış cephe profilleri, binalara estetik bir görüntü kazandırarak değerini artırıyor...

yan cephe Haberi

yan cephe

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir?

Cephe, bir binanın yüzlerinden herhangi birine deniyor. Cephe, baktığı doğrultuya ya da işlevine göre adlandırılıyor. Örneğin, manzara cephesi, giriş cephesi gibi..


Cepheler, bir yapıda konutların satış rakamlarını da etkiliyor. Şerefiye fiyat kapsamında önemli bir role sahip cephelerden örneğin arka cephedeki bir konutun şerefiye rakamı düşük iken, ön cephede bulunan konutun şerefiye rakamı daha yüksek oluyor.


Cephe çeşitleri..


Çift cephe

Soğuk iklimlerde, mevcut cephe ile bunun yaklaşık 80 cm kadar dışında yapılan camlı bir cepheden oluşan bina dış kabuğuna deniyor. Çift cephe ile arada doğal yoldan, yani baca etkisi ile güneşten yararlanılarak iklimlendirilmiş bir çevre yaratılması söz konusu oluyor. Çift cephe çözümü daha çok soğuk bölgelerde kullanılıyor.


Serbest cephe

Serbest cephe, taşıyıcı sistemle dış duvarın ve bölmelerin birbirlerinden bağımsız oldukları cepheye deniyor. 


Yan...