21 / 05 / 2024

yanan Taksim İlkyardım Hastanesi

yanan Taksim İlkyardım Hastanesi

Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlkyardım Hastanesi'nin taşındığı binayı yapan inşaat şirketi inşaatı kurallara ve şartnamaye uygun yaptığını savunurken yalıtım malzemesinde sorun olduğu söylüyor..

Marmaris yangınında evi yanan vatandaşlara kira yardımı!

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Evi yanan vatandaşlarımıza konteynerler klimalı olarak teslim edildi, konteynerde kalmak istemeyenlere de ayrıca kira yardımı yapıldı" dedi.

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Cami için geri sayım başladı!

Taksim'de yapımı devam eden Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 99'luk kısmı tamamlanırken caminin içinin boyandığı belirtildi. 

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Taksim Yatırım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Taksim Yatırım Gayrimenkul Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Kocadağ ve Esat Kocadağ ortaklığında kuruldu.

Çözüm Tasarruf yabancılar için Taksim'de şube açıyor!

Çözüm Tasarruf, yeni bir şube açılışı için hazırlık yapıyor. Yeni şubede yalnızca yabancı müşterilere hizmet verilecek. Şube Taksim'de açılıyor ve ismi de Taksim Global olacak...

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim için tasarım yarışması başladı: Ödül 50 bin euro!

İBB tarafından düzenlenen Taksim Kentsel Tasarım Yarışması'nın takvimi açıklandı. Yarışmaya katılmak için projeler 10 Mayıs tarihine kadar teslim edilebilecek...

yanan Taksim İlkyardım Hastanesi Haberi

yanan Taksim İlkyardım Hastanesi

İstanbul Gaziosmanpaşa’da önceki gün yanan hastane inşaatını, Ankara merkezli Serel Yapı tamamlamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün ihale ettiği işi, 2010 yılında üstlenen firma, teknik şartnameye uygun hareket ettiklerini belirterek savunma yaptı.

VATAN’a konuşan Serel Yapı’nın yetkililerinden Murat Toptaş, “Biz kamuya iş yapan, taahhüt firmasıyız. Teknik şartnamelerimizde kullanacağımız ürüne, renge, markaya kadar her şey belli oluyor. Şartnamelerde TSE ve CE’ye uygun ürünler yer alır, biz de bu malzemeleri kullandık. 2011 yılında yangın çıktığında, Bakanlığa dış cephede kullandığımız ürünü değiştirmek için sözlü olarak başvurduk ancak ürün o dönemin en iyisiydi ve alternatifi yoktu. Bu nedenle şartnameye uygun olarak devam etmemiz istendi. Biz şartname ne dediyse onu yaptık, hiçbir taahhüt firması kafasına göre ürün kullanamaz” şeklinde açıklama yaptı.

İtfaiye amiri:...