29 / 04 / 2024

Yangın yalıtımı ne işe yarar

Yangın yalıtımı ne işe yarar

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yangın çıkma olasılığının her zaman var olduğunu belirterek, yangında doğru yalıtımın hayat kurtardığına dikkat çekti.

Bauhaus inşaat yalıtım malzemeleri ne kadar? 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İnşaat ve ev malzemeleri satan Bauhaus yalıtım malzemeleri de satıyor. Bauhaus’ta yalıtım malzemeleri ne kadar? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi….

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Büyükçekmece'de Hakan Güleryuz tarafından kuruldu!

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahibi yalıtım yaptırmıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında “Kiracının yalıtım yaptırılmasını isteme hakkı var mı? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Konforlu binalarda yaşamak yalıtımla mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER Başkanı Levent Gökçe, ‘Dünya Konut Günü’nde yaptığı açıklamada binalarda yalıtımın önemine vurgu yaptı. Gökçe, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamanın yalıtımla mümkün olduğu söyledi.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Kocaeli Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmalarına başladı...

Binalarda yalıtım 10 milyon dolarlık açık kapatır!

İZODER Başkanı Levent Pelesen,  Türkiye'nin cari açığının, yalıtım ile 10 milyar dolar azaltılabileceğine" dikkat çekiyor.

Yangın yalıtımı ne işe yarar Haberi

Yangın yalıtımı ne işe yarar

Gelişmiş ülkelerde yangın yalıtımı, standartların belirlenerek uygun çalışmaların yapılması ile yangında kayıp oranları aşağılara çekilmiş durumda. Yangın haftası dolayısı ile yangın yalıtımının önemine dikkati çeken Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yangın çıkma olasılığının her zaman var olduğunu ancak bu konudaki bilincin artması ile riskin azaltılabileceğini ifade etti. Özcan, “Yangında yangın söndürme sistemleri ve yangın dedektörleri gibi uyarı sistemleri benzeri tedbirler alınıyor. Bundan önce yangını önlemek ve yayılmasını engellemek için yangın yalıtımı üzerinde durulmalı, can ve mal güvenliğini sağlayıcı yapısal önlemler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.


"DAHA TASARIM AŞAMASINDA YANGIN YALITIMI PLANLANMALIDIR"

Risk değerlendirmesi yapılarak yapının duvar, tavan ve döşeme gibi bölümlerinin yangına dayanıklılık süresinin belirlendiğini bildiren Özcan şunları kaydetti:“Daha tasarım aşamasında yangın yalıtımı planlanmalıdır. Yanmazlık sınıfı akredite laboratuvarlarının yapacağı testler sonucunda A1,...