04 / 05 / 2024

yangın yönetmeliği resmi gazete

yangın yönetmeliği resmi gazete

Binaların yangından korunması hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 9 Eylül 2009 tarihinde 27344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler ile yangın yönetmeliği 2014..

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği!

Devlet Su İşleriGenel Müdürlüğü imzalı "Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği!

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'ni yayımladı. Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'ni yaymladı. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

yangın yönetmeliği resmi gazete Haberi

yangın yönetmeliği resmi gazete

Yangın yönetmeliği 2014!

Binaların yangından korunması hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 9 Eylül 2009 tarihinde 27344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte yangın yönetmeliğinde yapılan değişikliklere yer veriliyor.


Yönetmelik gereğince; Toplam kapalı kullanım alanı 10000 m2’den büyük imalathane, atölye, depo, otel, motel, sağlık, toplanma ve eğitim binalarında, binaya ait yangın tahliye projeleri, bina girişinde ve yangın sırasında itfaiyenin kolaylıkla ulaşabileceği bir yerde bulunduruluyor. 


Bu projelerde; binanın kaçış yolları, yangın merpenleri, varsa itfaiye asansörleri, yangın dolapları, itfaiye su verme ağızları, yangın pompaları ile jeneratörün yeri işaretlenmesi gerekiyor.


BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


             MADDE 1 – 27/11/2007 tarihli ve 2007/12937 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki...