30 / 04 / 2024

yangına karşı ahşap evler

yangına karşı ahşap evler

Bursa İnşaat Fuarı'nda sergilenen ahşap evler ilgi görüyor. Yangına karşı dayanıklı olan ahşap evler, 20 günde teslim ediliyor.

İstanbul Eyüp'te 1939'da 1500 liraya satılık ahşap ev!

İstanbul Eyüp'te 1939 yılında ahşap bir ev 1500 liraya satışa çıkarılmış. İlanda evin 7 odası olduğu belirtilmiş...

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?

Ahşap evler denilince çoğumuzun aklına hemen bungalov evler gelmektedir. Bu yapılar özellikle tatil bedellerinin vazgeçilmez yapıları olmuştur. Peki bu ahşap yapıların özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Ahşap bina dönemi başlıyor!

Kovid-19 pandemisinde doğaya dönüşle beraber ahşap yapılara rekor ilgi gösteriliyor. Orman Genel Müdürlüğü, ahşap kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin proje hazırladı. Projenin detayları TBMM'ye sunulan raporda anlatıldı.

Düzce'de sarmaşıkların sardığı ahşap ev ilgi görüyor!

Düzce Akçakoca'da 100 yıl önce yapılmış ahşap evi sarmaşıklar sarınca ilgi odağı haline geldi. Oktay ailesine ait ev, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı.

Kadın girişimci ekosisteme uygun ürettiği ahşap evleri yurt dışına satıyor!

Sakarya'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Gül Korkmaz, tasarımını da kendisi yaparak ürettiği "1 oda 1 salon", "2 oda 1 salon üçgen", "karavan" ve "garaj" modellerinde doğal ahşap evleri ihraç ederek, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor

Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek!

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ), ahşap konut sistemleri ve hesaplama yöntemlerini içeren bir seminer düzenlendi. AHŞAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kalafat, “Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek” dedi…

Dekar Yapı İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları kitabının sponsoru oldu!

Dekar yapı, yazar Reha Günay'ın "İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları" kitabına sponsor oldu. Reha Günay'ın "İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları" kitabı, İstanbul adalarının genel yapısına değinirken ahşap konutların mimari özelliklerini de anlatıyor...

Salda Gölü'nün çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu!

Salda Gölü'nün kıyısına kadar ilerleyerek doğal zemine zarar veren ve görüntü kirliliği oluşturan araç girişlerini önlemek amacıyla göl çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu. 

Ahşap yapılar büyük depremlere karşı dirençli!

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

Karasu'daki çarşıda ahşap 30 dükkan yandı!

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde ahşap 30 dükkanın bulunduğu, 500 metrekarelik çarşıda saat 04.30 sıralarında yangın çıktı. Dükkanlar kullanılamaz duruma geldii..

Yangına karşı önlem proje aşamasında alınmalı!

AKG Gazbeton Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, projelerde seçilen malzemelerle yangınların önüne geçileceğini açıkladı. Güvenç, yangına karşı ilk önlemin binaların proje aşamasında alınması gerektiğini söyledi. 

Karşıyaka’ya 6 ahşap iskele geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskele için 23 Kasım'da ihaleye çıkacak.

yangına karşı ahşap evler Haberi

yangına karşı ahşap evler

Ada Ahşap'ın yetkilisi Hidayet Özçelik, ahşap evlerin bir asır dayandığını ifade ederek, "Ata geleneği olan ahşap evlerden vatandaşlarımız son derece memnun. Ahşap evler, deprem ve afetlere karşı dayanıklı evlerdir. Son çıkan ürünlerle ahşabın dayanıklılığı 100 yıla kadar çıkabilmektedir" dedi. 

Ahşap evlerin şaşırtan özelliklerinden bahseden Özçelik, "Ahşap evlerin en büyük özelliği yangına mukavemetidir. Yanan beton binanın yıkılması gerekir, ancak ahşap evlerde yangın olduğunda, bir aracın kazada tamponu zarar görmüş gibi olur. Sadece o kısım değiştirilir. Dolayısıyla yangında ahşap evin tamamı değil sadece yanan kısmı zarar görür'' diye konuştu. 


DEPREME DAYANIKLI AHŞAP EVLER 20 GÜNDE TESLİM

Ahşap evlerin fiyatlarının da çok uygun olduğuna dikkat çeken Özçelik, "Fiyatlarımız 800 ile bin 500 lira arasında değişmektedir. 

Bir evin fiyatı 70 bin lira ile 150 bin lira arasında...