06 / 05 / 2024

Yanıkkapı

Yanıkkapı

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

Pir Mehmed Çeşmesi’nden sökülen taşların çöpe atıldığı iddiası! 

Yanıkkapı'daki Pir Mehmed Çeşmesi'nden sökülen tarihi taşların çöpe atıldığı iddia edildi.    

İstanbul'daki çeşmelerin restorasyonu için yeniden ihale yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu'ndaki 450 yıllık Yanıkkapı Çeşmesi restorasyonunda yaşanan yıkım skandalı üzerine idari ve adli işlem başlattı. İstanbul'da 113 çeşmenin restorasyonu için açılan ihaleyi alan firma ile sözleşme feshedilecek. Yeniden ihaleye çıkılması bekleniyor.

Yanıkkapı Çeşmesi'nin restorasyonu durduruldu mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy'de bulunan 450 yıllık tarihli çeşmenin restorasyona ara verildiği ve uygulamayla ilgili adli ve idari işlemin başladığı kaydedildi.

451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi yıkıldı!

Mimar Sinan tarafından Yanıkkapı Sokak'ta bulunan 451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi’nin bir bölümü iddiaya göre restorasyon yapılacağı nedeniyle yıkıldı.

Silivri'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, deprem riski taşıyan binaların yıkımına hız verdi. Kentsel dönüşüm çalışları kapsamında Alibey Mahallesinde yapılan çalışmada dayanıksız olduğu belirlenen ve daha önce boşaltılan bina iş makineleri ile yıkıldı.

Konutta metrekare yanıltması son buluyor!

Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesiyle konut satışlarındaki " metrekare yanıltmaları" nın sona ereceği, bu sayede de tüketici haklarının korunarak, sektöre güven geleceği de bildirildi.

Konut satışlarındaki metrekare yanıltmalarına son!

Konut satışlarındaki metrekare yanıltmalarına son. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile gayrimenkul satışlarındaki metrekare ( m2 ) beyanlarına düzenleme getiriliyor. Konu hakkında vatandaş bilgilendirilecek.

Bozcaada'nın imara açılacağı iddialarına yanıt geldi!

Bozcaada'nın imara açılacağı iddialarına yanıt geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" dedi.

Konut satışlarında metrekare yanıltmalarına son!

İnşaatlarda proje üzerinden yapılan alım ve satışlarında vatandaşa yönelik yapılan metre kare yanıltmaları son bulacak. İdris Güllüce’nin talimatı ile gayrimenkul satışlarındaki metrekare beyanlarına düzenleme getiriliyor.

Sea Pearl Ataköy projesinde doğayı katlara taşıyan mimari!

Yalı Ataköy ve Tavros projelerinin yanında hayata geçirilen Sea Pearl Aaköy projesinde yer alan dairelerin 2017 yılının Mart ayı içerisinde teslim edilmesi planlanıyor. Projede satış sürecine devam ediliyor...

Profilo, KM 1500 GurmeMax kıyma makinesiyle Kurban Bayramı’nda da yanınızda!

Profilo, KM 1500 GurmeMax kıyma makinesiyle Kurban Bayramı’nda da yanınızda.Evinizde kurban etlerinden; köfte, sucuk, sosis gibi istediğiniz türden ürünü kolayca hazırlayarak, sağlıklı ve lezzetli Kurban Bayramı sofraları kurabilirsiniz.

Yozgat Boğazlıyan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Boğazlıyan Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) tarafından yürütülen "Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde metruk binaların yıkımı için tören düzenlendi...

Boğazlıyan'da kentsel dönüşüm başladı!

Boğazlıyan Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) tarafından yürütülen "Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde metruk binaların yıkımı için tören düzenlendi...

Yanıkkapı Haberi

Yanıkkapı



Metro için Ceneviz surları taşınacak


Yenikapı-Taksim metrosunun geçeceği güzergahta yer alan ve tünel kazısının önündeki en büyük engel olduğu belirtilen Ceneviz surları sorunu aşıldı. Tarihi duvarın bir bölümü kesilerek taşınacak


Mehmet Demirkaya


     İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metroyu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz surlarını başka yere taşıyacak.

     Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, tarihi surların taşınmasıyla ilgili teklife olumlu yaklaştı ve belediyeden bu konuda proje hazırlamasını istedi. Kurul, taşımayla ilgili projeyi gördükten sonra kesin kararını verecek.

     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ceneviz surlarının bir bölümünün taşınmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:


Topbaş: Sıkıntı bitti


   ...