25 / 11 / 2024

yanmayan yalıtım malzemesi

yanmayan yalıtım malzemesi

Kayseri OSB'de taş yünü üreten bir firma, Belçikalı ortağıyla körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gibi ülkelerin yanı sıra Türk cumhuriyetlerinde izolasyonda kullanılan taş yününü üretecek...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Yalıtım malzemeleri ihracatının şampiyonu İzocam oldu!

İzocam "En Çok Yalıtım Malzemesi İhracatı Yapan Firma" kategorisinde birincilik ödülüne sahip oldu.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

Tavuk tüyleri yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir!

Imperial College Üniversitesi'nde okyan Ryan Robinson ile tasarımcı Elena Dieckmann tavuk tüylerini değerlendirecek bir proje geliştirdi. Tavuk tüyü yakında binalarda yalıtım malzemesi olarak kullanılabilecek...

Kalekim İzopur Trans ile yalıtımda ideal çözüm!

Kalekim, şeffaf su yalıtımı malzemesi ‘İzopur Trans’ ile balkon ve teraslarda rahatlıkla uygulanabilen, pratik ve etkili çözümler sunuyor. İzopur Trans, her türlü malzeme ile kaplı balkon ve terasların su yalıtımı için, kolay ve hızlı bir uygulama imkanı

ISOSPRING yalıtım malzemesi ile depreme karşı koruma!

Yalıtım ve zemin kaplama firması Eclectia'nın üretimini Türkiye' deki fabrikasında gerçekleştirdiği ISOSPRING yalıtım malzemesi ile “su yalıtımı yapılmış bir bina’yı depremin yıkıcı etkilerine karşı korumak mümkün.

Isoplaster ısı yalıtımında yüzde 70 tasarruf sağlıyor!

Eclactia, enerji faturalarının ağır yükünden kurtulmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. ISOPLASTER yalıtım malzemesi ile yüzde 70 enerji tasarrufu yapmak mümkün.

Müteahhitler doğru yalıtım malzemesi kullanmıyor!

Müteahhitler yönetmeliklerin belirlediği kalınlıkta yalıtım malzemesi kullanmıyor. Ceplerine koydukları ek kazanç metrekarede 3 TL’den fazla değil ama tenezzül ediyorlar..

Taner Kavas'tan binalar için yalıtım malzemesi uyarıları!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tuğla ve Kiremit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taner Kavas, binalarda kullanılan yalıtım maddelerinin seçiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Hekim Yapı, Hekimpor markalı EPS ısı yalıtım levhalarına CE işareti aldı!

Cephe kaplama malzemesi üretiminde yenilikçiliğiyle fark yaratan HEKİM YAPI, Avrupa Birliği kriterlerine uygun bulunan HEKİMPOR markalı 10 kg/m³ yoğunluğundaki EPS ısı yalıtım levhalarına CE İşareti aldı.

Ecotech Isı Yalıtım Sıvası en iyi sürdürülebilir uygulama seçildi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan “Sürdürülebilirlik 2013 Raporu”na göre ,Betek Boya tarafından geliştirilen Ecotech Isı Yalıtım Sıvası, En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar arasında yer aldı.

yanmayan yalıtım malzemesi Haberi

yanmayan yalıtım malzemesi

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Dağı'nın eteklerinden çıkardıkları volkanik bazalt taşını 1600 derece ısıda eriterek elyaf haline getirdiklerini ve yılda 60 bin ton yalıtım malzemesi taş yününü elde ettiklerini söyledi.


Taş yününün sahip olduğu özelliklerle dünyanın en iyi yalıtım malzemesi olduğunu belirten Hasyüncü, taş yününün sadece ısı, ses ve su yalıtımı yapmadığını ayrıca yanmaya karşı da dayanıklı olduğunu vurguladı.


"Yalıtımın sadece soğuğa karşı yapılması gerektiği" gibi yanlış bir inanış olduğunu dile getiren Hasyüncü, dünyanın birçok yerinde, soğutmaya ısıtmadan çok daha fazla enerji harcandığını, Türkiye'de de enerji tüketiminin tavan yaptığı dönemin yazın sıcakların arttığı dönemler olduğunu kaydetti.


YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLIYOR


Taş yünü ile izole edilen binaların gerek sıcak gerekse soğukta yüzde 50 enerji tasarrufu sağladığının yapılan araştırmalarla...