29 / 04 / 2024

Isoplaster ısı yalıtımında yüzde 70 tasarruf sağlıyor!

Isoplaster ısı yalıtımında yüzde 70 tasarruf sağlıyor!

Eclactia, enerji faturalarının ağır yükünden kurtulmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. ISOPLASTER yalıtım malzemesi ile yüzde 70 enerji tasarrufu yapmak mümkün.



Yalıtım ve zemin kaplama firması Eclectia' nın üretimini Türkiye' deki fabrikasında gerçekleştirdiği ISOPLASTER yalıtım malzemesi ile dübel kullanmadan, binayı delmeden, diğer yalıtım malzemelerinin aksine, binaya artı yük getirmeden %70 enerji tasarrufu yapmak mümkün. 


ISOPLASTER özel formülasyonu ile çimentosuz, kumsuz, filesiz, dübelsiz, elastik, uzun ömürlü binaya dekoratif görünüm sağlaması, hafifliği ve ekonomik olması nedeniyle inşaat projelerinde, işyerleri ve konutlarda tercih edilmekte. Yapılarda ek yeri olmadan, boşluk bırakmadan yapıları tüm doğa etkilerine karşı koruyarak ısı ve su geçirgenliğine karşı maksimum derecede koruma sağlar. Teneffüs etkisine sahip olduğu için su buharı geçişini de sağlamaktadır. 


Binaların mantoloma ısı yalıtım ve zemin kaplama sistemleri ile ilgili faaliyet gösteren Eclectia insan ve çevre sağlığına son derece duyarlı üretim yapmaktadır. 


ISOPLASTER yalıtım malzemesi beton, ahşap ve her türlü yüzeyler üzerine uygulanabiliyor, ısı ve su izolasyonunu birarada sağlayabiliyor. 

Tek başına kullanıldığında %100 su izolasyonu sağlayan Isoplaster yalıtım malzemesi, bünyesindeki hava boşlukları sayesinde tek başına sürüldüğünde %30 ısı yalıtımı sağlarken, EPS plakaları ile birlikte uygulandığında binaların cephelerinde %70 e varan ısı yalıtımı sağlamaktadır. 


ISOPLASTER  Türkiye' de üretilen hem su hem % 70 e varan ısı yalıtımı ile enerji tasarrufu sağlayan ilk ve tek üründür. 


Tasarrufun yolu Yalıtım


Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli… 


Isı yalıtımı kışın ısınmak için harcanan doğalgaz, yazın soğutma amaçlı elektrik kullanımını yüzde 50’ye yakın azaltıyor. Eclactia, aile bütçesini faturaların ağır yükünden kurtarmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. Konutlarda kullandığımız enerjinin yüzde 85’ini ısıtma ve soğutma giderleri için harcıyoruz. Aydınlatma ve elektrikli ev aletleri için tükettiğimiz enerjinin miktarı sadece yüzde 15 yaz kış cepleri yakan faturalar, aile bütçesi kadar ülke ekonomisine de zarar veriyor. Yalıtımsızlık nedeniyle havaya savurduğumuz enerjinin ekonomiye faturası her yıl 10 milyar doların üzerinde. Ülkemizdeki 16 milyon yalıtımsız konutta ısı yalıtımını teşvik edecek yeni bir düzenlemenin hazırlıkları devam ederken, 2017 yılına kadar binaların enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu nedeniyle ısı yalıtımı yaptırmak kaçınılmaz hale geliyor. Güvenilir marka, doğru malzeme ve doğru uygulama, ısı yalıtımı ile hedeflenen maksimum enerji tasarrufunun anahtarını oluşturuyor. Eclectia, tasarruf etmek için yola çıkan bina sahiplerinin seçim yaparken ilk kriterlerinin ‘fiyat’ kadar, ‘güven ve kaliteli hizmet’ olması gerektiğinin altını çiziyor.


Kış mevsiminde konut ve işyerlerindeki enerji tüketimini önemli ölçüde azaltmanın yolunun ısı yalıtımından geçtiğini belirten ECLECTIA, "enerjimizi boşa harcamadan, konforlu yapılarda yaşamayı hedefliyor, aynı zamanda bütçemizden yüzde 50'ye varan tasarruf elde etmek istiyorsak, binalarımızı ısı yalıtımı ile koruma altına almamız gerekli" dedi. Bu yüzden de yaşadığımız çalıştığımız binalarda, hem bina güvenliği, hem enerji tasarrufu, hem de bütçe için ısı yalıtımı şart. Güvenli binalarda konforlu bir yaşam sürerken, doğalgaz tüketimini yarı yarıya azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor. Yaşadığı bina yalıtım sistemleriyle koruma altına alınantüketici, kaliteli ısı yalıtımıyla konforlu bir yaşama kavuşuyor"



Geri Dön