05 / 05 / 2024

Yapı Bilgi Modeli

Yapı Bilgi Modeli

Geleneksel yöntemlerle prestijli projeler üretilemiyor. İnşaat sektörü; infoTRON’un ileri teknolojiyi kullanarak kusursuz proje yönetimi sağladığıDigital Project’i tercih ediyor

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan Yap-İşlet-Devret açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yap-İşlet-Devret projelerine ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu projelerin hem yapım modeli, hem de finansman modeli olduğunu ifade eden Uraloğlu, her ikisini bir arada düşünmek durumunda olduklarını söyledi.

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Bilgiçler Yapı'dan Bayrampaşa'ya ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni proje! Yakında ön satışta!

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'da 3,1 milyar liralık yatırımla ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni bir projeye imza atacak. İşte ayrıntılar...

 Kiracılar sevinçten havalara uçuyor!Artık ev sahipleri kiraya istedikleri gibi zam yapamayacak!Yap-Kirala modeli nedir?

GYODER’den konutta kiraları düşürerek kiracıların nefes almasını ve fırsatçıların engellenmesini sağlayacak büyük hamle geliyor. GYODER, Yap-Kirala sistemini önerdi. İşte detaylar...

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki macera parkı 15 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunan Macera Parkı Alanı Yap – İşlet modeli kapsamında 15 yıllığına kiraya verilecek.

Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı!

Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Koz.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Koz.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı. 

Yurt sorununa ‘Yap-kirala' modeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşesinde yurt sorunlarını kaleme aldı.

İnşaat sürecinde israf nasıl önlenir?

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Yapı Bilgi Modellemesi'ni (BIM) inşaat çalışmalarında verimliliği artırmak ve israfın önüne geçiyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Teklifi!

Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince yap-işlet-devret modeli kapsamında yatırım ve hizmet alımı işleri için ilgili sözleşmeye taraf şirkete yapılacak ödemelerin ertelenmesi amaçlanıyor.

Yapı Bilgi Modeli Haberi

Yapı Bilgi Modeli

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük mimarlarından biri olarak kabul edilen Frank Gehry, Türkiye’de infoTRON ile işbirliği kararı aldı. Gehry ve infoTRON ortaklığı inşaat sektörüne; yapı tasarımı, mühendislik ve inşaat profesyonellerinin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler üretecek. 


BIM (Yapı Bilgi Modeli); inşaat sektöründe tasarımdan, proje yönetimine kadar tüm süreçlerin hızlı, koordineli ve hatasız olarak çalışmasını sağlayan bir yaklaşım olarak bilinir. BIM kullanan şirketler;  dinamik ve esnek bir yapıya kavuşarak, geleceğin dünyasında kendilerine avantajlı bir yer edinebileceklerdir. infoTRON, müşterilerine BIM uyumlu 3 Boyutlu tasarım için “DigitalProject”i öneriyor.


Frank Gehry’nin kurduğu Gehry Technologies’in bir ürünü olan Digital Project platformu inşaat sektörüne yönelik geliştirildi. Platform; yapı projesinde görevli tüm takımların erişebildiği mükemmel bir model oluşturuyor. Binaların tasarım ve inşası sırasında ortaya çıkan tüm bilgilerin 3 boyutlu olarak...