02 / 05 / 2024

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.



7 yılda 7 milyar 100 milyon TL’lik yatırımla konut ve ticari projeler hayata geçiren Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 2007'de kendi arazilerine, kendilerine ait konut ve ticari projeleri inşa etmek ve kiralamak üzerine kurulmuş olan Bilgiçler Yapı, 2016'da vites büyüterek toplam 5 projede 75 bin metrekare konut, 141 bin metrekare ticari proje inşa etti.

Paylaşılan detaylara göre Göl İstanbul ve Minas Park projeleriyle 97 villa ve 72 konut projesinin teslimlerini tamamlayan Bilgiçler Yapı, AKTİM 1, AKTİM 2 ve AKTİM 3 projeleriyle ticari gayrimenkul üretimlerinde de kendini gösterdi.

7 yılda toplam 7 milyar 100 milyon TL’lik yatırım yapan Bilgiçler Yapı, Eylül'de 110 bin metrekarelik yeni projesi AKTİM Çarşı – Ofis projesini görücüye çıkardı. Verilen detaylara göre lansman sonrasında 2 ayda yüzde 37’lik satış yapan Bilgiçler Yapı, daha önceden projelerinden satın alma yapan yatırımcılardan ilgi gördüklerini kaydetti.


TİCARİ İHTİYAÇLARI İYİ GÖZLEMLEDİK 

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, ilk olarak Beylikdüzü’nde konut, Büyükçekmece’de villa projesiyle Bilgiçler Yapı’nın faaliyetlerine başladığını dile getirerek, "Sanayicilikten gelmiş olduğumuz için ticaret merkezleri yapmaya yönelme kararı aldık. Özellikle mega kent İstanbul’da merkezde yer alan esnaflar, KOBİ’ler çok dağınık bir biçimde faaliyet gösteriyor. Deprem konusu hep gündemde ve toplu ticaret alanlarında ciddi eksiklikler var. Ticaretin hızlı bir şekilde dönüşmesi gerekiyor. Tavan yüksekliklerinden, ulaşım kolaylığına kadar pek çok ayrıntıyı düşünerek, ilk akıllı ve ticaret merkezimiz olan Esenyurt AKTİM 1’i hayata geçirdik. Yüzde 95'lik kısmını 2,5 ayda satınca, hemen AKTİM 2’yi hayata geçirdik." dedi.

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

13 AYDA PROJE BİTİRDİK

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüm inşaatlarını öz sermaye ile tamamladıklarını, projeyi tamamen bitiren bütçe olmadan inşaata başlamadıklarını kaydeden Bilgiç, "AKTİM 1’den dükkan satın almış olanlar çok yüksek prim kazancı elde ettiler. Söz konusu bu kazanç, yatırımcıları 2. projemize yöneltti. 24 ayda teslim edeceğimiz projeyi 13 ayda bitirdik." değerlendirmesini yaptı.

Bilgiç açıklamasında Avcılar AKTİM 3 projesinde de yine ilk 2 projedeki yatırımcıların yoğun talebi ile karşılaştıklarını dile getirerek, "Teslimler sonrasında da projelerin yönetiminde oluyoruz. Bu da yatırımcıların bize güvenlerini oldukça artırdı. Bayrampaşa AKTİM Çarşı projemizin lansmanı için gün sayan yatırımcılarımız var." diye konuştu.

YÜZDE 37'Sİ SATILDI

Yapılan açıklamada verilen detaylara göre, Bilgiçler Yapı, bugüne kadar edinmiş olduğu tecrübeleri de kattığı “ustalık projesi” şeklinde nitelendirdiği AKTİM Çarşı-Ofis projesinde temel atma hazırlıkları devam ediyor. Bayrampaşa’da 110 bin metrekare üzerinde inşa edilecek olan projede, 338 bağımsız bölüm yer alacak. Yeni nesil ticarethaneler ve ofislerden meydana gelen projede, temel atma işlemleri başlıyor. 3 milyar 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan AKTİM Çarşı - Ofis projesinin iş geliştirme süreci 1 senede sürdü.

Mega kent İstanbul’da lojistik açıdan önemli değere sahip olan noktalarda ticari gayrimenkul ihtiyacının fazlalığına değinen Bilgiç, Bayrampaşa’da inşa edecekleri AKTİM Çarşı-Ofis projesiyle, bu ihtiyaca yanıt vermeye hazırlandıklarını dile getirdi. 

Bilgiç açıklamasında "Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis projemiz, her iş modeline uygun ticari dükkanlar ve modern ofislerden meydana geliyor. Söz konusu projeyi geliştirirken ticari işletmelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak detaylandırmaları gerçekleştirdik." dedi.

Bilgiç ayrıca açıklamasında AKTİM Çarşı projesinin lokasyon olarak çok önemli bir noktada olduğunu dile getirerek, "Projemiz kent merkezine, otoyollara ve havalimanlarına oldukça yakın. Lokasyon avantajı iş yapma süreçlerini kısaltacak imkan sunuyor. Yeni nesil mimari avantajları da eklendiği zaman yatırımcıları memnun edecek bir yatırım süreci başlamış oluyor." açıklamasını yaptı.

Bayrampaşa AKTİM Çarşı projesinin avantajları ile ilgili de konuşan Bilgiç, "Söz konusu projemiz gerek mimari yapısı, gerek sosyal donatı alanları, gerek ise 32 bin metrekare büyüklüğünde kapalı otoparkıyla bölgeye yepyeni bir soluk kazandırmış olacak. İnşaat teknikleri, enerji verimliliği, güvenlik sistemleri ve işlevsellik bakımından çoktan miadını doldurmuş birçok ticaret merkezinin dışında her bakımdan günümüze modernize edilmiş haliyle AKTİM Çarşı projemiz işletme sahiplerine derin bir nefes aldıracak." dedi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Bilgiçler Yapı, AKTİM Çarşı - Ofis projesinden sonra 2024 yılında yeni arazi arayışlarına devam edecek. Konut projesi için Boğaz hattında arazi arayışı bulunan Bilgiçler Yapı, kent merkezinde de ticari gayrimenkul projesi için arsa alacak.

Yeni projesi için 6,6 milyar TL’lik bütçe ayırdıklarını dile getiren Bilgiç, "Avantajlı lokasyonlarda yatırım fırsatı yakalarsak bütçemizi de artırabiliriz” dedi. Ağırlıklı şekilde az katlı ve yatay mimariye odaklanacaklarını dile getiren Bilgiç, “Depreme dayanıklı binalar önceliğimiz olacak. Bunun dışında günümüz ihtiyaçlarına cevap veren akıllı yapılara da imzamızı atacağız." dedi.

 

Konut satışındaki düşüş devam edecek mi?

Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu! Üç büyük şehrin en pahalısı İstanbul!

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 


Geri Dön