19 / 05 / 2024

yapı denetim belgesi nasıl alınır

yapı denetim belgesi nasıl alınır

Türkiye'de dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut bulunuyor. Bu rakam da kentsel dönüşümün önemini ortaya çıkarıyor. Riskli binaları yenilerken mağdur vatandaşın da sesini duymalıyız.

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugüne kadar özel sektöre ait 62 bin 84 şantiyenin denetimini gerçekleştirdi, bunun sonucunda 264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi...

Çevre ve Şehircilik'ten üç yapı denetim firmasıyla ilgili duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından üç yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı duyurusu bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Meriç Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Meriç Yapı Denetim Limited Şirketi, Gültekin Parlak tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Kasım' da Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Sitesi Bulvarı 'nda kuruldu.

Mimart Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Mimart Yapı Denetim Limited Şirketi, Resul Arslan tarafından 10 bin TL sermaye ile 26 Ekim 'de İstanbul, Arnavutköy, İslambey Mahallesi, Sokullu Mehmet Caddesi 'nde kuruldu.

Halkalı Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Halkalı Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi, İsmail Alkazan tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ekim'de Halkalı, Merkez Mahallesi, 1.Çeşme Sokak'ta kuruldu.

Donanım Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Donanım Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi, Hasan Şafak Gül tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ekim'de Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Sahil Yapı Denetim’in yaptırdığı binada eksik demir mi kullanıldı?

Yapı denetimini Sahil Yapı Denetim’in yaptığı bir binada iddiaya göre eksik demir kullanıldı, belediyece onaylı mimari projede verilen ‘kot’a uyulmadı, bakanlığa ihbar sonrası birileri binanın projelerini gerçek olmayan projelerle değiştirdi.

Star GYO İnşaat Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Star GYO İnşaat Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehdi Öztürk ve Halil Nuroğlu ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Küçükçekmece, Atatürk Mahallesi'nde kuruldu.

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi, Mehmet Yaşar Haktankaçmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Ekim 'de Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Sitesi 'nde kuruldu.

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi, İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İrfan Varol'dan yapı denetim açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şube Başkanı; uyardı. "Belediyemizin yapı denetimi" denilerek bazı firmaların "belediyelerin kanun gücü kullanılarak" öne çıkarıldığı, diğer firmaların iş almasının engellendiğini öne sürdü

Çevre ve Şehircilik'ten üç yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından üç yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı duyurusu bugün 29463 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

yapı denetim belgesi nasıl alınır Haberi

yapı denetim belgesi nasıl alınır

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında ''Yetersiz müteahhit can yakmasın'' konusunu kaleme aldı. İşte o haber...

Bugünkü konumuz zor bir kentsel dönüşüm problemi ve vatandaşın hakkı. Kentsel dönüşümün kendisi zor zaten biliyorum. Riskli yapıda oturmasına rağmen çoğunluğun kararına uymayan, payını daha fazla paraya satmak ya da müteahhitlerden daha fazla pay kopartmaya çalışan uyanıklar olduğunu biliyoruz. Bu sorunu aşmak için özellikle hak sahiplerinden 2/3’ün kararını ön plana alan birçok düzenleme yapıldı, bunu da biliyoruz. Peki ya azınlıkta olmasına rağmen göz göre göre payı ederinden ucuza alınmak istenenlerin hakkı? Peki ya yine göz göre göre hayatında hiç inşaat yapmamış sermaye yoksunu firmalar ile sözleşme imzalamaya zorlananların hakları? Son dönemde kıyı şeridinde, kentlerde, deprem bölgelerinde yapılan düzenlemelere ön ayak olan Çevre...