17 / 05 / 2024

yapı denetim izin belgesi alan firmalar hangileri

yapı denetim izin belgesi alan firmalar hangileri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Merkez Yapı Denetim Komisyonu Başkanlığı, 2014 yılı için yapı denetim izin belgesi almaya hak kazanan kuruluşların listesini yayımladı. İşte o kuruluşlar...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Çevre ve Şehircilik'ten 5 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, eksik çekirdek personeli istihdam etmeyen 5 yapı denetim firmasının yapı izin belgelerine geçici olarak el koymuştur. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı...

TOKİ Adıyaman'da yapı kullanma izin belgelerini verdi!

Adıyaman’da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Musalla Mahallesi’nde inşa edilen konutların, yapı kullanma izin belgeleri konut sahiplerine teslim edildi. Belgelerini alan vatandaşlar mutluluklarını dile getirdi.

Ezber Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ezber Yapı Denetim Limited Şirketi, Macit Arasan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 18 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa, Merkez Mahallesi, Eyüp Caddesi, Dünya İş Merkezi'nde kuruldu.

İzmit Belediyesi'nden imara aykırı yapılara izin yok!

İzmit Belediyesi, imara aykırı yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Yenişehir Mahallesi’nde ruhsatsız olarak yapılan ilave bir yapıyı yıktılar..

Yapıdenetim Kuruluşları Birliği Çalıştayı 13 Mayıs'ta!

Yapıdenetim Kuruluşları Birliği Derneği, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair Resmi Gazete'de yayımlanan kanun ile 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun Bazı Maddelerinde değişiklik yaptı.

Yapı kullanma izin belgesi yoksa ne olur?

Yapı kullanma izni, yapıların inşaat çalışmaları sonlandıktan sonra alınması gereken izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki yapı kullanma izni alınmadığını düşünelim. Yapı kullanma izin belgesi yoksa ne olur?

Yapı denetim cezaları 2015!

Yapı denetim kuruluşlarından, denetim görevini yerine getirmedikleri tespit edilenlere, tespit edilen fiil ve hâllerin durumuna göre uygulanan yaptırımlarda 23 Nisan 2015 tarihinde birtakım değişiklikler yapıldı. İşte yapı denetim cezaları 2015...

Batman'da DESA statik yapı denetim firması açıldı!

Akyürek Mahallesi Batman Ticaret Odası yanında Desa statik yapı denetim açıldı, inşaat mühendisi Mustafa Demir Ferhat, Demir ve ÖmürSaraç'ın ortaklaşa kurdukları Desa statik yapı denetim firması törenle açıldı.

Ogan Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ogan Yapı Denetim Limited Şirketi, Nebihan Özoğan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 21 Nisan'da Sarıyer, Büyükdere Mahallesi, Piyasa Caddesi, Beyza Ev Apartmanı'nda kuruldu.

Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi diğer adıyla iskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren bir yapı alınması için alınması gereken belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi!

Yapı kullanma izin belgesi için, yapının kullanılmaya başlanması için yapı kullanma izin belgesi dilekçesi ve diğer gerekli belgelerle belediyeye müracaat ediliyor. Bu belgenin alınmaması halinde yapı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor...

Yapı kullanma izin belgesi için gerekli evraklar!

Yapı inşaatları bittikten sonra alınan ve yapının projesine uygun bir şekilde bitirildiğini ve içerisinde kullanımın başlamasına yasal olarak izin verildiği gösteren yapı kullanma izin belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

yapı denetim izin belgesi alan firmalar hangileri Haberi

yapı denetim izin belgesi alan firmalar hangileri


Türkiye çapında yapı denetim izin belgesi almaya hak kazanan kuruluşlar belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Merkez Yapı Denetim Komisyonu Başkanlığı, 471/2 sayılı komisyon kararı ile 2014 yılında yapı denetim izin belgesi almaya hak kazanan kuruluşların tam listesini yayımladı. 


Yapı denetim izin belgesi almaya hak kazanan toplam 118 kuruluşun 25'i İstanbul'da, 9'u Ankara'da ve 9'u İzmir'de bulunuyor....


İşte 19 Haziran 2014 itibariyle Merkez Yapı Denetim Komisyonu'nca Yapı Denetim İzin Belgesi Almaya Hak Kazanan Kuruluşlar - 2014 listesi:


NO FAALİYET GÖSTERDİĞİ İL KURULUŞ ADI KOMİSYON KARARI İZİN BELGE NO


1 BURSA ERKAYA YAPI DENETİM LTD.ŞTİ. 471/2 2145


2 KIRKLARELİ GÜNEBAKAN YAPI DENETİM LTD.ŞTİ. 471/2 2146


3 İSTANBUL KENT DÖNÜŞÜM MERKEZİ YAPI DENETİM LTD.ŞTİ. 471/2 2147


4 TEKİRDAĞ ÇORLU SÖZ YAPI DENETİM LTD.ŞTİ. 471/2 2148


5...